ΑΘΗΝΑ. O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας Dr. Roland Wegener.

Υποδεχόμενος τον κ. Wegener ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και στη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., δεδομένου ότι η παρούσα οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνον την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και αναμόρφωση των θεσμών και υπογράμμισε τη δέσμευσή της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της Ευρωζώνης. Εξέφρασε, επίσης, τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με τη Γερμανία στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος που συμφωνήθηκε με την Καγκελάριο της χώρας κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Γερμανός Πρέσβης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ο πρώτος αξιωματούχος που επισκέπτεται μετά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων του. Ο κ. Wegener συμφώνησε πλήρως με τις επισημάνσεις του Προέδρου της Βουλής και μετέφερε την επιθυμία της Γερμανικής ηγεσίας για συνέχιση και εντατικοποίηση των διμερών επαφών των δύο χωρών και τη συνεργασία στα πλαίσια της Ε.Ε. Τέλος, ανανέωσε στον κ. Πετσάλνικο την πρόσκληση για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Γερμανία.

Πηγή: www.hellenicparliament.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ