Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το νέο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold.

Ο κ. Πετσάλνικος, αφού συνεχάρη τον κ. Dold για τα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα, αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση των οικονομικών της και να ξεπεράσει την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συμβολή των Ελλήνων πολιτών που, όπως ανέφερε, έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και γι’ αυτό, όπως τόνισε, οι Έλληνες αξίζουν την αναγνώριση από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, επισήμανε πως η λιτότητα και οι περικοπές δεν είναι η λύση στην οικονομική κρίση. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να επικεντρωθεί στη δημιουργία προγραμμάτων ανάπτυξης καθώς, όπως τόνισε, «η οικονομική κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν πρόκειται να ξεπερασθεί μόνο με δημοσιονομικές περικοπές».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ