Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 9.4.2013, αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).

Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:

-Δρα John Grossomanides, Ύπατο Πρόεδρο ΑΗΕPA,

-κ. Basil Mossaidis, Eκτελεστικό Διευθυντή AHEPA,

-κα. Joanne Saltas, Ανώτατη Πρόεδρο ‘Θυγατέρες της Πηνελόπης’,

-κ. George Vassilas, Πρόεδρο AHEPA Καναδά,

-κ. Nick Aroutzidis, πρώην Πρόεδρο AHEPA Καναδά,

-κ. Lee Millas, Αντιπρόεδρο AHEPA,

-κ. Nick Kallan, Μέλος της Ελληνικής Πολιτιστικής Επιτροπής,

-κα. Anna Helene Grossomanides, Αντιπρόεδρο ‘Θυγατέρες της Πηνελόπης’,

-κ. Gus Seiss, Πρόεδρο παραρτήματος AHEPA περιφέρειας 71, Πενσυλβάνια,

-κα. Helen Koken Seiss, ‘Θυγατέρες Πενσυλβάνια’ και

-κα. Cary Mossaidis, Πρόεδρο AHEPA παραρτήματος Radnor, Πενσυλβάνια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Σας καλωσορίζω και χαίρομαι που έχουμε καθιερώσει να βρισκόμαστε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς.  Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’αυτά που κάνετε.  Κάνετε πολλά που ελαφρύνουν πολλούς αδύναμους συμπατριώτες μας σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για την Ελλάδα. Αλλά όταν σκεφθεί κανένας πόσες δυσκολίες έχει περάσει στη ζωή αυτός ο Ελληνισμός, οι παππούδες σας, οι πατεράδες σας όταν ξεκίνησαν από τα διάφορα χωριά και έφτασαν στη μεγάλη
πατρίδα και πώς δημιούργησαν και έκαναν τόσα, που σήμερα οι Αμερικανοί να λένε ‘μπράβο Έλληνες’.

Παρακολούθησα στην τηλεόραση και συγκινήθηκα από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Σας έστειλα και τους ευζώνους.

Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, το ξέρετε, το παρακολουθείτε.  Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί πάντα έδειξε θερμό ενδιαφέρον, μίλησε αρκετές φορές με το Βερολίνο και δήλωσε τη δικιά του θέληση να βοηθήσει την Ευρώπη και την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές.

Πρέπει να σας πω ότι έχουμε κάνει μεγάλες προόδους.  Κάτι κινείται και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2014 να είναι μια άλλη χρονιά.

Αλλά εσείς δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας.  (‘Ποτέ’ απαντούν μέλη της αντιπροσωπείας).
Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας.  Και φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι  μια καλή χρονιά για τον τουρισμό για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από αυτήν.

Πάντως, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί δεν ξεχνάτε ποτέ αυτή τη μικρή αλλά γενναία πατρίδα.  Και εύχομαι κάθε χρόνο να βρισκόμαστε να τα λέμε – γιατί πρέπει να τα λέμε – και να βάζουμε μαζί τις δυνάμεις μας για κάτι καλύτερο γι’αυτή τη μικρή αλλά γενναία πατρίδα, που αξίζει όλες μας τις θυσίες.  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

J.GROSSOMANIDES (Ύπατος Πρόεδρος AHEPA):   Εμείς σας ευχαριστούμε, κύριε Πρόεδρε,  που μας δεχθήκατε.  Και θα θέλαμε να σας προσφέρουμε ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, με υγεία, ευτυχία και καλή δύναμη και του χρόνου να συναντηθούμε πάλι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ