Συνάντηση με τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Κων/νο Τσιάρα είχε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Η συνάντηση έγινε στη Βοστώνη και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που δόθηκε από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. κ. Μεθόδιο,  στο Μαλειώτιο Εκπολιτιστικό Κέντρο, προς τιμήν του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλου και της αντιπροσωπείας του, καθώς και του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Παναγόπουλου.

Ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε τον κ. Δήμου για τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται για την εκ νέου οργάνωση  του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) με σκοπό να διορθωθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος, να απελευθερωθούν δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού και να ανανεωθούν οι άρρηκτοι δεσμοί με την πατρίδα. Ο κ. υφυπουργός άκουσε στη συνέχεια τον κ. Δήμου για τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών (ΠΣΗΕ) και κυρίως αυτές που αφορούν τη Νεολαία και τα προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας που πραγματοποιεί το ΠΣΗΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ