Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί  με το διάσημο Βρετανό ηθοποιό κ. Στίβεν Φράι τον οποίο συνόδευσε κατά την περιήγηση του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά την ξενάγηση του στο Μουσείο, o κ. Φράι ενημερώθηκε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, από τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή. Παράλληλα ζήτησε και ο ίδιος πληροφορίες για ορισμένα από τα γλυπτά της Αρχαϊκής εποχής.

Μετά το τέλος της ξενάγησης του, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήλθε στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός κ. Στίβεν Φράι. Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα. Αλλά δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει ακόμη. Ο κ. Φράι αγαπά την Ελλάδα και είναι πραγματικός φίλος της. Μέσω του twitter, αναπαράγει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, την κρίσιμη αυτή περίοδο».

Από την πλευρά του στις δηλώσεις του ο κ. Φράι τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Βρετανοί τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και τη βλέπουν ως ένα ιδανικό, ασφαλή προορισμό για διακοπές. Ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

O διάσημος  ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηλθε στην Αθήνα για διακοπές και θα παραμείνει στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας, θα επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία και νησιά του Αργοσαρωνικού. Χθες ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ