Παρουσία ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Α.Θ.Μ. Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη Ι’.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Κρις Δήμου, τον οποίο ενημέρωσε για την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση, στην αυτοχρηματοδότηση και την κάθετη εκπροσώπηση.

Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για τις δράσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα για:

1.  Το πρόγραμμα ελληνομάθειας των παιδιών της Ηπείρου που διαβιούν στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

2.  Την εκπόνηση ιστορικής μελέτης για την ιστορία και το διαχρονικό καθεστώς των Ηπειρωτών  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

3.  Τη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας νέων επιχειρηματιών από την Ήπειρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας παρέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Α.Θ.Μ. Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’ στη Βηρυττό, με τον οποίον, στη συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν εγκάρδια συνάντηση.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσιάρας είχε επαφές με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Michel Suleiman, τον Πρωθυπουργό της χώρας Najib Mikati, τον πρώην Πρόεδρο του Λιβάνου Amine  Gemayel, υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βηρυττό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών  επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Βηρυττού, το ελικοδρόμιο του οποίου είχε κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας ξεναγήθηκε  στο νέο πολιτιστικό κέντρο της ελληνικής κοινότητας από τον πρόεδρο Πάνο Ανδριώτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ