Πάνω από 250 Έλληνες αιρετοί ευρωπαϊκών χωρών δεσμεύτηκαν για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη

«Παρά την κρίση, η Ελλάδα έχει ελπίδα για μια καλύτερη Αυτοδιοίκηση, που θα σημάνει καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη, καλύτερη διαχείριση των κοινών, καλύτερη ανάπτυξη για τη χώρα.

Το αθηνοκεντρικό Κράτος υποχωρεί και παρά το γεγονός ότι πάνε να εφαρμόσουν μια κουτσουρεμένη Μεταρρύθμιση οι τοπικές κοινωνίες είναι πλέον ώριμες να αναλάβουν τις τύχες τους.»

Τα παραπάνω υποστήριξε ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός σε παρέμβαση του σε Συνέδριο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών στην Τιφλίδα της Γεωργίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την ΕΝΑΕ.

Πάνω από 250 Έλληνες απ’ όλη την Ευρώπη που είναι εκλεγμένοι σε διάφορα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των χωρών διαμονής τους, συγκεντρώθηκαν στην Τιφλίδα με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες αλλά και να δουν πώς θα προωθήσουν ο καθένας από το πόστο του θέσεις της Ελλάδας σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα.

Παράλληλα, οι Σύνεδροι παρουσίασαν μοντέλα αυτοδιοίκησης που ισχύουν στη χώρα τους, ειδικά στον τομέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής από τους Δήμους.

Την έναρξη του συνεδρίου, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση», κήρυξε ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γεώργιος Κοντορίνης, δημοτικός σύμβουλος Solna Σουηδίας.

Τις εργασίες τους συνεδρίου χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος της Τιφλίδας, βουλευτές της Γεωργίας, ο πρέσβης της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γεωργία, Φλωτης Χριστίδης κ.ά.

Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ