Ντούλες για τα «Γεγονότα» στο Αλύκο:
«Ο Μπερίσα απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα
από τους ανθρώπους που στηρίζει στη μειονότητα.»

Η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» φιλοξένησε τηλεφωνική συνέντευξη του προέδρου του ΚΕΑΔ κου. Ευάγγελου Ντούλε σχετικά με τα «γεγονότα» στο Αλύκο. Παραθέτουμε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ποιος οργάνωσε την εκδήλωση μνήμης στους Αγίους Σαράντα;

Ήταν κάτι που διοργανώθηκε από την Ομόνοια και την επαρχία Αλύκου

Εσείς είστε εις γνώσιν, γιατί δεν προσκλήθηκε ο κ. Ξέρρας;

Δεν λειτουργεί με το σύστημα των προσκλήσεων. Οι διοργανωτές επικοινώνησαν σχετικά με τη διοργάνωση και είχαν τεθεί στη διάθεση των ενδιαφερομένων τηλέφωνα για να δηλώσουν τη συμμετοχή και επίσης αν καταθέσουν στεφάνι ή όχι ώστε να ετοιμάζονταν στεφάνια και γι’ αυτούς.

Είστε εις γνώσιν αν το όνομα του κ. Ξέρρα ήταν στη λίστα των διοργανωτών;

Δεν μπορώ να το ξέρω, γιατί ο υπουργός Ξέρρας δημιούργησε το πρόβλημα πριν συνεχίσουν με την κατάθεση στεφάνων

Σύμφωνα με σας τί συνέβη;

Τη στιγμή που τελείωσαν τα χαιρετιστήρια αρπάζει το μικρόφωνο ο κ. Ξέρρας και οι κάτοικοι που τον στήριζαν ήταν: Ο διευθυντής του εθνικού ιδρύματος εργασίας (αλβανικό ΟΑΕΔ), η πρόεδρος της επιτροπής Μειονοτήτων, ο διευθυντής του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης των Τιράνων, ο οδηγός του κ. Ξέρρα και 4-5 άλλα άτομα. Ήταν και η διευθύντρια παιδείας των Αγίων Σαράντα και άλλοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε άθλια θέση ώστε να παίξουν το ρόλο που τους επιφόρτιζε.

Πως εκτιμάται αυτό το γεγονός;

Ο Μπερίσα ασκεί συστηματικά αυτό που έχω καταγγείλει και στη βουλή, μια πολύπλευρη πίεση, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και προσφέροντας δυνατότητες διαφθοράς προς όφελος των ανθρώπων του ώστε να διασπάσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Παρατηρείται επίσης, και μετά το συνέδριο που πραγματοποίησε ο Μπερίσα το Σάββατο, πως δεν έχουν την αναμενόμενη επιρροή μ’ όλες τις γενναιόδωρες «επενδύσεις» του κ. Μπερίσα προς όφελος των ανθρώπων- πιόνια στη Μειονότητα. Υπάρχει εκνευρισμός. Αυτός συνεχίζει να απαιτεί αποτελέσματα από τους ανθρώπους που στηρίζει στη μειονότητα. Το αποτέλεσμα αυτό δεν έρχεται. Κατά συνέπεια από τη μια ο εκνευρισμός και από την άλλη η επιθυμία για αποτελέσματα προς τον προϊστάμενο Μπερίσα με κάθε τρόπο και μέσο τους οδήγησε σε τέτοιες πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, γνωστά άλλωστε παντού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ