Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αναπτυξιακής Συνεργασίας Andris Piebalgs και τον Ιρλανδό Υπουργό Εμπορίου Joe Costello.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον Λεττονό αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για την Αναπτυξιακή Συνεργασία κ. Andris Piebalgs στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα: «Ευρωπαϊκές ημέρες ανάπτυξης», η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2013.
Ο κ. Γεροντόπουλος εξέφρασε στο Λεττονό Επίτροπο τα θερμά του συλλυπητήρια για την πολύνεκρη τραγωδία στη Ρίγα της Λεττονίας και, στη συνέχεια, τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας. Οι προτεραιότητες αυτές είναι: 1) Η διαμόρφωση αναπτυξιακού πλαισίου μετά το 2015, 2) Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην Ανάπτυξη, 3) Η συνεργασία για την ανάπτυξη βασισμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 4) Η Μετανάστευση και η Αναπτυξιακή Συνεργασία και 5) Η Ενίσχυση της Εταιρικής Σχέσης της Ε.Ε. με τις χώρες Ατλαντικού – Καραϊβικής – Ειρηνικού.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον Ιρλανδό Υπουργό Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Joe Costello, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ