«Στατική» σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές είναι η κατάσταση ομηρίας στο αεροδρόμιο του Αμβούργου από το βράδυ του Σαββάτου. 35χρονος άνδρας κρατά σε όχημα το τετράχρονο παιδί του.Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, το οποίο είναι από χθες αποκλεισμένο εξαιτίας κατάστασης ομηρίας μέσα σε ιδιωτικό όχημα.

Η εναέρια κυκλοφορία έχει διακοπεί και υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, ενώ συνολικά ενδέχεται να επηρεαστούν περίπου 35.000 επιβάτες από όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της Κυριακής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει στο μεταξύ από το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή του αεροδρομίου και όλα τα κτήριά του δεν είναι προσβάσιμα. Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει από χθες διαπραγματευτές της γερμανικής αστυνομίας ειδικευμένοι σε καταστάσεις ομηρίας αλλά και ασθενοφόρα.

Τουρκικής καταγωγής ο 35χρονος άνδρας

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 8μμ ώρα Γερμανίας, σήμανε συναγερμός όταν ένοπλος άνδρας κατάφερε να εισχωρήσει με αυτοκίνητο μάρκας Audi στον αεροδιάδρομο, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και πετώντας, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, δύο φλεγόμενα μπουκάλια, πιθανώς κοκτέιλ μολότοφ έξω από το αυτοκίνητο. Mάλιστα κατάφερε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του κάτω από αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που βρισκόταν ήδη στον αεροδιάδρομο.

Μαζί του είχε όμηρο κι ένα παιδί, όχι τελικά δύο όπως είχε αρχικά γραφτεί, ενώ λίγο νωρίτερα η σύζυγός του είχε καλέσει την αστυνομία καταγγέλλοντας αρπαγή ανηλίκου. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τετράχρονο κοριτσάκι, χωρίς να αποκλείεται για υπόθεση οικογενειακών διαφορών και επιμέλειας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το παιδί δεν φαίνεται τραυματισμένο, όπως προκύπτει από την οπτική επαφή εξ αποστάσεως με την αστυνομία. Η κατάσταση παραμένει στατική, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ενώ βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον 35χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής και συνομιλούν μαζί του στα τουρκικά.

Την ίδια ώρα εγείρονται πάντως και σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια του αεροδρομίου του Αμβούργου, του παλαιότερου γερμανικού αεροδρομίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο. Πρόσφατα σάλος είχε προκληθεί και με το μπλοκάρισμα του αεροδιαδρόμου στο Αμβούργο από ακτιβιστές του κινήματος Last Generation (Τελευταία Γενιά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ