Επιστολή απέστειλε στον νέο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των ελληνικών σχολείων (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου), στην περιοχή Μπίλεφελντ, Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας. Την επιστολή υπογράφουν ο κ. Γιώργος Βόμπρας (φωτό), Πρόεδρος και ο Γραμματέας κ. Ι. Βολιώτης.

Ανάμεσα σε άλλα τονίζουν ότι « οι γονείς που δεν γνωρίζουν εάν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί εγκαίρως στα σχολεία για να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους και κυρίως αυτοί που έχουν παιδιά στο δημοτικό και το γυμνάσιο και ξαφνικά μπορεί να κληθούν να αλλάξουν σχολικό σύστημα στα παιδιά τους χωρίς υποδομή και προετοιμασία από το σχολείο».

Η επιστολή στο σύνολό της έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

δεχθείτε τις θερμές ευχές μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο. Αναλαμβάνεται τη διοίκηση του Υπουργείου σε μια κρίσιμη καμπή που δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει τον ευρωπαϊκό νότο, αλλά και κυρίως σε μια σειρά άτυχων επιλογών που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Ήδη σας έχει αναφερθεί από τις ομογενειακές οργανώσεις το σύνολο των προβλημάτων που προέκυψαν από την δημιουργία του Νόμου 4027/2011 νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση ο οποίος εάν δεν αλλάξει θα είναι σε λίγο καιρό άνευ αντικειμένου αφού θα έχει κατεδαφίσει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σε βάθος χρόνου θα έχουμε απολέσει εθνικές συνειδήσεις γλώσσα θρησκεία και ταυτότητα.

Σας επικαλούμαστε θερμά και σας διαβεβαιούμε ότι δεν υπερβάλουμε όταν ζητούμε την παρέμβαση σας για να δοθούν λύσεις. Δυστυχώς σε μερικές μέρες   στην Ρηνανία Βεστφαλία τελειώνει η σχολική χρονιά (06.07.2012) και η κατάσταση έχει ως εξής:

Οι μαθητές δεν μπορούν να μετεγγράφουν σε άλλο σχολείο εντός Γερμανίας ούτε και οι μαθητές νεοερχομένων μεταναστών μπορούν να εγγραφούν στα ελληνικά σχολεία.

Οι αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων εάν θα παραμείνουν (αφού συμπλήρωσαν πρόσφατα μια αίτηση παράτασης παραμονής) ή εάν θα επαναπατρισθούν. Οι Ομογενείς εκπαιδευτικοί που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31.08.2012 εάν θα συνεχισθεί η εργασιακή τους σχέση. Οι γονείς που δεν γνωρίζουν εάν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί εγκαίρως στα σχολεία για να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους και κυρίως αυτοί που έχουν παιδιά στο δημοτικό και το γυμνάσιο και ξαφνικά μπορεί να κληθούν να αλλάξουν σχολικό σύστημα στα παιδιά τους χωρίς υποδομή και προετοιμασία από το σχολείο.

Κύριε Υπουργέ με όλο το σεβασμό σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να σας απευθύνω το ακόλουθο ερώτημα για την κατανόηση της δραματικότητας της κατάστασης,

Ο Γονέας ενός παιδιού που φοιτά στο Δημοτικό ή στο Γυμνάσιο ή και που αφίχθη πρόσφατα στη Γερμανία τι είδους επιλογές έχει για το παιδί του όταν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νόμος που καταργεί το Λύκειο και όχι μόνον.

Απευθυνόμαστε στον πατριωτισμό σας και την επιστημονική σας ευαισθησία και σας παρακαλούμε να παρέμβετε ταχύτατα για την τροποποίηση-ακύρωση του Νόμου-Ταφόπλακα 4027/2011».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ