Επιστολή της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας προς

–      την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και
–      την αναπλ. Υπουργό Παιδείας κ. Γεννηματά
–      την Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

Κυρίες και κύριοι,

η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας όπως ομόφωνα αποφασίσθηκε από τις Ομοσπονδίες Γερμανίας ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας και τα κόμματα που συμμετέχουν με την παρουσία αντιπροσώπων στην επιτροπή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ των σχολείων μας.

Να σταματήσετε την κοροϊδία και τον εμπαιγμό χιλιάδων ελληνοπαίδων και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών και τις οικογένειες αυτών, τους Έλληνες μετανάστες, που με την Πολιτική σας τους αναγκάσατε να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς και τους ξεφτυλίζετε για μια ακόμη φορά, χύνοντας κροκοδείλεια δάκρυα σε Επιτροπές της Βουλής για το μέλλον μας, ενώ συναποφασίζετε (παίρνοντας και επίδομα,) το ξεπούλημα, όχι μόνο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά ολόκληρου του Πολιτισμού μας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ „ΕΦΙΑΛΤΕΣ“!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Γι’ αυτό και:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, Η, Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.

Μπορεί να σας ήταν περιττές στη επιτροπή ΣΑΣ, οι γνώμες, οι απόψεις και οι προτάσεις των γονέων, ΓΙΑΤΊ ίσως δεν συμβάδιζαν με τα σχέδιά σας και γιατί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τι θέλουν και τι είναι καλό για τα παιδιά τους, και μπορούν να σας στηρίξουν, να το πετύχουμε.

Το γνωρίζουμε και το βιώνουμε όλα τα χρόνια, από όλες τiς κυβερνήσεις, όπως το βιώνει και το ζει κάθε Έλληνας και η Πατρίδα ΜΑΣ, αυτήν την υπέροχη πατρίδα που έχει την ατυχία να κυβερνιέται τόσα χρόνια από ηγέτες και αντιπροσώπους του λαού στη βουλή, που δεν μπόρεσαν ποτέ; να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα την γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας γιατί το ΟΧΙ μόνο ο λαός είχε και έχει την δύναμη να το πεί, εσείς όμως όχι.

Απαιτούμε, από αυτούς τους βουλευτές, που υπηρετούν την πατρίδα μας, και ζητάμε:

ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και,

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

(ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΟΜΩΝΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,

ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΙΣΑΞΙΑ ΣΤΗΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ.

Όλοι κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε και όχι από αυτά που λέμε και εσάς θα σας κρίνει ο λαός, από το αν έχετε το θάρρος να αντισταθείτε στο ξεπούλημα του πολιτισμού μας.

Και επειδή σας απασχολεί τόσο η παιδεία μας κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι βουλευτές σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ!

(και δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί και αυτοί θύματα της πολιτικής σας είναι όπως τα παιδιά μας)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΝΕΟΥΣ (ΑΠΟ)ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ!

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΙΣΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!

Για την Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας

Ο Πρόεδρος: Κρίκης Αθανάσιος

Η Γραμματέας: Γκουτζίνα Ζ.

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!

ΥΣ: Προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ, και αυτούς που θα ψηφίσουν Μερικώς ή στο Σύνολο το Νόμο και αυτούς που θα τον καταψηφίσουν ολόκληρο, στην Γερμανία, να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Γερμανία, 29/09 2010
Αρ.Πρωτ. 09/2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ