Στουτγκάρδη: Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου.

Μέσα στην καρδιά της Στουττγάρδης με εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου .

Οι σύλλογοι Ποντίων της Βάδης Βυρτεμβέργης ,Στουττγάρδης , Εσσλινγκεν, Βέρναου ,Νεκαρτέντζινγκεν, Τύπινγκεν, Ροϊτλινγκεν, Λέονμπεργκ, Μπίτιγκχαϊμ, Μπάγκναγκ, Χερμπρεχτινγκεν, Σιόρντορφ και Βαϊμπλινγκεν, με την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε) , διοργάνωσαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για να ενημερώσουν Γερμανούς και άλλους λαούς για τα εγκλήματα των Τούρκων εναντίον των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και του Πόντου .Τα διάφορα πλακάτ και ανάλογο έντυπο υλικό έδωσε τη δυνατότητα να εξαπλωθεί η ενημέρωση στην κοινωνία της πρωτεύουσας της Βάδης Βυρτεμβέργης Στουττγάρδη όπυ κατοικούν 18.000 Έλληνες . Η Β. Βυρτεμβέργη με πληθυσμό 10.600.000 φιλοξενεί 92.000 Έλληνες με έντονη παρουσία και δραστηριότητα στα κοινά και χαρακτηρίζεται η πλέον δραστήρια μειονότητα  του ομόσπονδου κρατιδίου.

Έτσι οι 12 Σύλλογοι Ποντίων της περιοχής ,μέλη της Ο.Σ.Ε.Π.Ε συνεχίζουν με έντονο ενδιαφέρον την διεκδίκηση της αναγνώρισης του μεγαλύτερου εγκλήματος της ανθρωπότητας με σατανικά και φρικιαστικά σχέδια εναντίον των Χριστιανικών λαών που ζούσαν στον Πόντο την Μικρά Ασία και τη Θράκη από τα βάθη των αιώνων.

Το απαράμιλλο θάρρος του δημοσιογράφου Νίκου  Καπετανίδη μπροστά στους αιμοσταγείς Νεότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ  ,λειτουργεί ως φωτεινός φάρος και καθοδηγεί τον Ποντιακό Ελληνισμό στο δρόμο του χρέους και της τιμής. Γι’ αυτό στόχος τους δεν είναι άλλος παρά η αναγνώριση του μεγάλου εγκλήματος της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Πόντιοι κατά την περίοδο 1916-1922.Σε μήνυμα τους οι Σύλλογοι επισημαίνουν :  «Με φρόνηση αλλά και αποφασιστικότητα ,απαλλαγμένοι από την ηττοπάθεια και τα τεχνητά διλήμματα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυτόκλητοι και επιτήδειοι ,επίβουλοι και άδικοι ρυθμιστές της τύχης των λαών ,αγωνιζόμαστε ,με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα για την Αναγνώρισή της». Τα έντυπα που υπογράφονται από τους κ.κ.Γιάννη Μπουρσανίδη και Ηλία Μαυρίδη ,πρόεδρο και Γ. Γραμματέα της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. αντιστοίχως φανερώνουν το αγκάλιασμα όλων των συλλόγων μελών τους και στην ενότητα του στόχου και του σκοπού για ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι το ποθούμενο όλων των Ποντίων ,οργανωμένων και μη .Στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία

Ομιλητής ήταν ο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας ,επικοινωνιολόγος κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης που μάχεται στην πρώτη γραμμή εδώ και 30 περίπου χρόνια.Μετά την πορεία κατατέθηκαν στεφάνια σε μνημείο για τα 353.000 θύματα της Τουρκικής θηριωδίας.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ