Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς «Μωμό(γ)εροι» μαζί με μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, όπου λειτούργησε και έκθεση φωτογραφιών και ιστορικών εγγράφων από την Γενοκτονία, πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση τιμής της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς «Οι Μωμό(γ)εροι» σε συνεργασία με το 2ο (τάξεις β2 και στ2) και 4ο (τάξη δ1) δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Διαμαντίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη ανταπόκρισή τους στην εκδήλωση, καθώς και όλους τους συντελεστές της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και μαθήτριες, που ασχολήθηκαν με σεβασμό και ευλάβεια, μέσα από το διδακτικό εγχειρίδιο για τη Γενοκτονία ( http://malkidis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html ) , για το μεγάλο αυτό ζήτημα του Ελληνισμού.

Στη, συνέχεια μίλησε ο Θ. Μαλκίδης, ο οποίος αφού επισήμανε την απουσία από την παιδεία των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων της Γενοκτονίας, καθώς και την αυτοαναίρεση της ελληνικής πολιτείας σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της για την ανάδειξή της Γενοκτονίας, τόνισε τη σημαντική αυτή παρουσίαση της Γενοκτονίας, που γίνεται από μαθητές και μαθήτριες, λέγοντας ότι η αισιοδοξία που πηγάζει από ανάλογες σοβαρές και συνεπείς προσπάθειες, δείχνει ότι το αποτέλεσμα του αγώνα αναγνώρισης θα είναι νικηφόρο.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Διαμαντίδου, Αγάπη Πολυμένη και Σοφία Μιχαηλίδου σε συνεργασία με τους μουσικούς Αμοιρίδη Γρηγόρη, λύρα ,Αμοιρίδη Νέστορα, τραγούδι Θεοδωρίδη Χρήστο, πλήκτρα Κιτσωνίδη Μπάμπη, νταούλι, Πιπερίδη Χάρη, λύρα, Σιγηρόπουλο Γεώργιο, νταούλι Χατζηδαυΐτίδη Νίκο, νταούλι, παρουσίασαν τις εργασίες τους για τη Γενοκτονία (“Αφιέρωμα για τα παιδιά που χάθηκαν και δραματοποίηση του καθώς και δημιουργία ποιημάτων για τα παιδιά που βασανίσθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν και που τελικά έγιναν αγγελούδια” , “Οι μαθητές «γνωρίζουν» την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού”, “Οι μαθητές «γνωρίζουν» ποιήματα και τραγούδια του ποντιακού Ελληνισμού”) οι δε μουσικοί πλαισίωναν τις θεματικές ενότητες και ολοκλήρωναν με μουσική απόκρουση της κάθε θεματικής ενότητας κ.ά).

Ο Πυρρίχειος από το Χορευτικό του Συλλόγου με λυράρη τον Κολεσιώτη Γρηγόρη και χοροδιδάσκαλο τον Πασχαλίδη Θεόφιλο, έκλεισε την εκδήλωση, η οποία εντυπωσίασε και άφησε σιγουριά και βεβαιότητα για ένα μείζον, όπως αυτό της Γενοκτονίας, θέμα για την ιστορική μνήμη του Ελληνικού λαού.

θ.μ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ