Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης σε συνδιασμό με το έτος Καβάφη και τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι μαθητές του Ζωγραφείου, του λυκείου Άρτας και του δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Ο κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου ανοίγοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τόνισε ότι γιoρτάζουμε την μέρα της ποίησης μέσω αυτής της εκδήλωσης.

Η κ. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, παίρνοντας την σκυτάλη,εξήγησε γιατί η εκδήλωση ονομάστηκε το Γαϊτανάκι της Ποιήσης και έδωσε τον λόγο στους μαθητές. Ανάμεσα στους μαθητές απήγγειλαν και οι εκπαιδευτικοί κάποια αποσπάσματα. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η απαγγελία της συγγραφέα  κ. Πριοβόλου, η οποία έγραψε και ένα παραμύθι γι’αυτή την ξεχωριστή μέρα. Ο κ. Γιάννης Πολυμενέρης συνόδευσε με τον μελωδικό ήχο του πιάνου τα αποσπάσματα των ποιημάτων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Γιωλτζόγλου ο οποιός απήγγειλε ένα ποιήμα του Καβάφη.

Πριν πέσει η αυλαία  της εκδήλωσης, τα τρία σχολεία τραγούδησαν μαζί υπό την συνοδεία του πιάνου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down γι’αυτό το λόγο προβλήθηκε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

4ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2013, στο Ζωγράφειο Λύκειο, το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να  παρακολουθήσει  την  συναυλία  που  ήταν αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες  με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

to gaitanaki tis piisis Ο κ. Γ. Δεμιρτζόγλου συγκινημένος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και έδωσε την σκυτάλη στην Αγάπη Τριανταφυλλίδη και την Niki Kocamangil, οι οποίες άνοιξαν την συναυλία με ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου.

Ο Πρόξενος κ. Β. Μαλιγκούδης απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στα μέλη των χορωδιών καθώς και συμβολικά από ένα τριαντάφυλλο στις κοπέλες που πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Η αίθουσα πλημμύρισε από τις μελωδικές φωνές των μαθητών και την ευρεία γκάμα μουσικών ειδών από τις πολυάριθμες χορωδίες πήραν μέρος από την Ελλάδα και την Πόλη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ