∆ιακήρυξη  της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών.

Νέα και νέε μετανάστη, εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε,
Η αφόρητη πίεση που άσκησε σε μας και στις οικογένειες μας η ανεργία και η φτώχεια στην Ελλάδα, τόσο σήμερα όσο και παλιότερα, μας ανάγκασαν να μεταναστεύσουμε σε μια ξένη χώρα.
Η ανεργία, η ανασφάλεια, οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η σύνταξη στα 67 και άνω, τα δουλεμπορικά «γραφεία ευρέσεως εργασίας», οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας σε χώρους όπως τα εστιατόρια (ακόμα και
συμπατριωτών μας), η τρομοκρατία και η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, οι υποβαθμισμένες και εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, τα ταξικά εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας, η αγωνία για το μέλλον, η εξοντωτική φορολογία είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες τόσο στην Ελλάδα όσο και εμάς εδώ στη Γερμανία. Το προσωπείο του “κοινωνικού κράτους” ξεφτίζει όλο και περισσότερο. Ειδικά για τους νέους μετανάστες οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολλές φορές χειρότερες από αυτές της δεκαετίας του ’60 (σπίτια – κοινόβια μόνο με ένα κρεβάτι, κοινές τουαλέτες κλπ). Η κατάσταση παίρνει μορφές για πολλούς από εμάς σύγχρονου δουλεμπορίου, με “ειδικά” δουλεμπορικά γραφεία στην Ελλάδα και εδώ.
Η κρίση, που είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος, φανερώνει ακόμα πιο έντονα τα αδιέξοδα του. Οι διαχειριστές της κρίσης, φιλελεύθεροι, «αριστεροί» ή σοσιαλδημοκράτες, δεν μπορούν να τη δαμάσουν. Η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, η σαπίλα του είναι μπροστά μας καθημερινά, γίνεται όλο και πιο επιθετικό απέναντι στο σύνολο της ζωής και των δικαιωμάτων των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των βιομήχανων, των μεγάλων επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, που στόχο έχουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Τόσο σε περίοδο κρίσης, όσο και σε περίοδο “ανάπτυξης”.
Είναι αναγκαίο να δοθεί απάντηση στην επίθεση αυτή. Οι μετανάστες των λαϊκών οικογενειών έχουμε τη δύναμη να υψώσουμε τη φωνή τους, να δυναμώσουμε τη δράση μας και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης στις μεταναστευτικές κοινότητες, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Να αντιδράσουμε συντονισμένα, οργανωμένα και να αντιταχθούμε αποφασιστικά στην αντιλαϊκή επίθεση, αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε τόσο από τη ζωή στην ξενιτιά, όσο και από την Ελλάδα.
Είναι κύριο καθήκον να αποδυναμώσουμε τα κόμματα του κεφαλαίου Ν∆, ΠΑΣΟΚ, κλπ., αλλά και τους εκπροσώπους τους στο μαζικό κίνημα ΠΑΣΚΕΜ, Νέες ∆υνάμεις, και άλλων δήθεν «ανεξάρτητων» ή «ανένταχτων» παρατάξεων και ψηφοδελτίων στους μαζικούς φορείς. Να μην δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που είναι υποστηριχτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του «δήθεν» ανθρώπινου καπιταλισμού που έχει ξηλώσει τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, έχει συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, που είναι θερμός υποστηρικτής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Η Ελληνική Κοινότητα του Καρσφελντ μπορεί και πρέπει να πάρει θέση απέναντι σε αυτά τα προβλήματα που ζει ο κάθε Έλληνας μετανάστης. Οφείλει να βρεθεί στο πλευρό όλων των εργαζομένων και ειδικά των νέων μεταναστών, να αγωνιστεί στο πλευρό τους, στο πλευρό του
ντόπιου ταξικού εργατικού κινήματος για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Να πρωτοστατήσουμε και εδώ ως νέοι μετανάστες για οργάνωση στους χώρους δουλειάς, για συγκρότηση επιτροπών αγώνα, στο πλευρό των ντόπιων ταξικών δυνάμεων.
Η Ελληνική Κοινότητα του Καρσφελντ οφείλει να παλέψει ουσιαστικά για τα προβλήματα των μεταναστών και ειδικά των νέων μεταναστών. Ο νόμος πχ. για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού πετάει έξω τα παιδιά μας από το σχολείο ή τα στέλνει στα κατώτερα γερμανικά σχολεία. Οφείλει να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στο σύνολο του νόμου και όχι απλά σε επιμέρους ζητήματα ή παραγράφους. Να εναντιωθεί σε διαβουλεύσεις και «κοινωνικούς διαλόγους» με αυτούς που επιλέξανε αυτήν την κατάσταση για τα παιδιά των μεταναστών.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών, η αγωνιστική συνέχεια της ∆ημοκρατικής Ενότητας, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε οι εκλογές αυτές να σημάνουν ριζική αλλαγή στη δράση των Ελλήνων Μεταναστών μέσα από την Κοινότητα.
Καλούμε όλους τους μετανάστες σε μια πάλη οργανωμένη: •    Για πλήρη-μόνιμη δουλειά, με εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ελεύθερο δημιουργικό χρόνο. •    Για κατάργηση όλων των δουλεμπορικών γραφείων, των «συμβούλων μετανάστευσης» και κάθε είδους μεσαζόντων που εκμεταλλεύονται τους νέους μετανάστες. •    Για σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, •    Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν λαϊκή παιδεία, υγεία, πρόνοια χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. •    Για το δικαίωμα στη φτηνή ή και δωρεάν στέγη •    Για το σεβασμό των πολιτιστικών παραδόσεων και της ταυτότητας των μεταναστών, για τα εκλογικά τους δικαιώματα. •    Ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει ταυτόχρονα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας, με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου παιδείας, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να συνεχίσει τη ζωή του είτε παραμείνει στη Γερμανία, είτε στην Ελλάδα Ένα σχολείο χωρίς καμία κατηγοριοποίηση και φραγμούς για τα παιδιά της εργατικής τάξης, όπως είναι το σημερινό ταξικό σχολείο της Γερμανίας αλλά και το σχολείο στην Ελλάδα. Χωρίς χορηγούς και κέρδη και καμιά επιχειρηματική δράση. Με επαρκή αριθμό καθηγητών και δασκάλων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με χρηματοδότηση και πλήρη εξοπλισμό.
Ταυτόχρονα, και ειδικά με το νέο κύμα μεταναστών, παλεύουμε για: •    Χρηματοδότηση από το γερμανικό και το ελληνικό κράτος για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στους νέους μετανάστες και για τη διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων (πολιτισμός, αθλητισμός, κτλ) ∆ΩΡΕΑΝ. •    Να αποσυρθεί όλος ο νόμος για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. •    Να γίνουν αμέσως αποσπάσεις και άλλων δασκάλων και καθηγητών καθώς και νέες προσλήψεις, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των ελληνικών σχολείων. Να μην λειτουργήσει ούτε ένα Κέντρο Λόγου και να επαναλειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας που υπήρχαν. •    Σταθερή χρηματοδότηση των ελληνικών κοινοτήτων τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό κράτος.
Καλούμε τους Έλληνες εργάτες και εργάτριες, τους νέους μετανάστες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους στις εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Κάρσφελντ να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ