Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ενώ η κατάσταση στην Κύπρο, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να ομαλοποιηθεί, ένας Καναδός επιχειρηματίας προτείνει μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η Μεγαλόνησος.
Ο Τζεφ Μπέργουϊκ, όπως ονομάζεται αυτός ο Καναδός επιχειρηματίας, που είναι ιδρυτής του StockHouse.com και διευθύνων σύμβουλος στα TDV Media, ανακοίνωσε την προσεχή τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης ανάληψης σε bitcoin, δηλαδή στο ψηφιακό νόμισμα, που δημιουργήθηκε το 2009 από έναν Ιάπωνα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, τo bitcoin είναι ένα διαδικτυακό νόμισμα, το οποίο δεν συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς, διακινείται ανώνυμα μέσα από ένα δίκτυο P2P και καμία αρχή ή κυβέρνηση δεν έχει πρόσβαση στις συναλλαγές. Μάλιστα είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η υπηρεσία ανταλλαγής bitcoin-Central έχει εξασφαλίζει ήδη την επίσημη έγκριση της Γαλλίας για να λειτουργήσει εκεί ως τράπεζα.
Ο ίδιος o Μπέργουϊκ ανακοίνωσε, πως σκοπεύει σύντομα να ανοίξει το πρώτο μηχάνημα ανάληψης bitcoin στην Κύπρο, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάζουν πραγματικά χρήματα με bitcoins και αντίστροφα, κάνοντας λόγο για το πακέτο διάσωσης των τραπεζών και τον έλεγχο στην ανάληψη μετρητών.
Το εναλλακτικό αυτό νόμισμα «αναδεικνύεται ως νικητής μέσα από ένα δράμα, που περιβάλει τη διάσωση της μικροσκοπικής Κύπρου».
Ο 43χρονος Τζεφ Μπέργουϊκ, μέσα από το blog του «Dollar Vigilante» δήλωσε, πως βλέπει, ότι το bitcoin θα είναι η επιχείρηση του μέλλοντος, η επόμενη επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων (ή μάλλον πολλών εκατομμυρίων bitcoin).
Το εναλλακτικό νόμισμα χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο του Διαδικτύου και πολλοί θεωρούν, ότι θα φέρει την επανάσταση στις διεθνείς αγορές, αποτελεί νόμισμα που δεν προέρχεται από κάποια τράπεζα, αλλά από ειδικό software, το οποίο δεν συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι χρήστες παράγουν τα bitcoins, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω μιας διαδικασίας, που αναφέρεται ως εξόρυξη (mining), ενώ ολοένα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα και εταιρείες στον κόσμο τα δέχονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ