«Τώρα είναι η στιγμή της αρωγής και της αλληλεγγύης»
τονίζει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης σε ημερίδα της ΠΑΔΕΕ στις Βρυξέλλες

Κολωνία/Βρυξέλλες, Ιούλιος 2010. Με το «φέτος όλοι πάμε Ελλάδα» ενώπιον σειράς Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών , δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, διπλωματών και στελεχών του Κοινοβουλίου και της Κομισιόν ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Γιώργος Χατζημαρκάκης κάλεσε όλους να στηρίξουν την Ελλάδα με κάθε μέσο και προ πάντων να διαλέξουν την Ελλάδα για τις φετινές τους διακοπές. Στον χαιρετισμό στην αρχή της ημερίδας «Η ελληνική διασπορά και πως μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» που διοργανώθηκες υπό την αιγίδα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ένα «one stop shop» αποκλειστικά για επενδυτές της διασποράς και ένα υπουργείο ανοικοδόμησης για την καλλίτερη εκμετάλλευση του τεράστιου επιχειρηματικού και επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού των 7 εκατομμυρίων Ελλήνων ανά τον κόσμο.

Τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν στο πάνελ της ημερίδας ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) Γιάννης Πανταζόπουλος από την Αυστραλία και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Σταύρος Λαμπρινίδης (Ομάδα Σοσιαλιστών) και η Μαριέττα Γιαννάκου (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα). Την επιχειρηματική κοινότητα εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, την δε επιστημονική ο καθηγητής του Παν/μίου Μακεδονία Λόης Λαμπριανίδης. Την συζήτησε συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Στην εισήγησή του ο Αντιπρόεδρος του DHW αναφέρθηκε στο σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος που έχει διατυπώσει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συμπλήρωσε με αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας των ομογενών. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στην ίδρυση Παγκοσμίου Επιμελητηρίου Ομογενών, την υπαγωγή του Invest in Greece Agency στο Μέγαρο Μαξίμου, την σωστή αξιοποίηση του δυναμικού των ομογενών και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για την καλλίτερη αντιμετώπιση της κρίσης, την επίτευξη ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, την καλλίτερη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προσέλκυση επενδύσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ