Μετά τον καταιγισμό παραιτήσεων, δηλώσεων και καταγγελιών, την μεγαλύτερη στήριξη στην Τερέζα Μέι παρείχε σήμερα ο άλλοτε σκληρός ανταγωνιστής της Μάικλ Γκόουβ, υποστηρικτής του Brexit και υπουργός Περιβάλλοντος.Ο κ. Γκόουβ απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης του. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη λόγω του ρόλου του σεβασμού και της επιρροής που χαίρει ο υπουργός μεταξύ των brexiters.

Η παραμονή του κ. Γκόουβ στην κυβέρνηση εκτιμάται από αναλυτές πως θα δράσει ως καταλύτης, αποτρέποντας έναν αριθμό βουλευτών να αποστείλουν επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών στην οποία θα αναφέρουν ότι αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την Πρωθυπουργό.

Η ώρα της αλήθειας…

Εν μέσω νηνεμίας που επικρατεί την επομένη της κυβερνητικής κρίσης, η Τερέζα Μέι σε σημερινή συνέντευξη επανέλαβε επί λέξη αυτό που τόνισε επανειλημμένα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ότι οι brexiters βουλευτές θα πρέπει να κάνουν σαφές στους ψηφοφόρους τους πως δίχως τη συμφωνία θα γίνουν φτωχότεροι.

«Τελείωσαν τα παραμύθια. Είναι η ώρα της αλήθειας. Θα συνεχίσω την αποστολή που μου ανέθεσαν οι ψηφοφόροι να φέρω σε πέρας τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την μόνη που εγγυάται το μέλλον τους», τόνισε η Τερέζα Μέι στο ραδιόφωνο LCB ( London Broadcasting Company).

Στην συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το βράδυ η Πρωθυπουργός συνέκρινε την επιμονή και τον ρεαλισμό που την καθοδηγούν και θα την καθοδηγούν έως το τέλος της περιπέτειας του Brexit με εκείνη του θρύλου του κρίκετ Τζεφ Μπόυκοτ. «Έπεσε πολλές φορές, σηκώθηκε και στο τέλος πέτυχε την νίκη» επεσήμανε η Τερέζα Μέι.

Μαρία Καστριασιανάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ