Συνέντευξη του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  Σπύρου Κωσταδήμα στην ΕΡΑ 5. 

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας στη ΕΡΑ 5, στην εκπομπή «Πρόσωπα της Ομογένειας» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Πίκουλα.

Ο κ. Κωσταδήμας, ο οποίος ως γνωστό από τον περασμένο  Μάιο είναι ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ομοσπονδίας η οποία ιδρύθηκε το 1976 στη Στουτγάρδη και εκπροσωπεί σήμερα 25 συλλόγους σε όλη την Ευρώπη με περισσότερους από 100 χιλιάδες Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες.

 

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης πήρε η συζήτηση για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία και οι σχέσεις Γερμανίας –  Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, «Υπάρχουν δύο ομάδες Γερμανών», τόνισε ο κ. Κωσταδήμας, «η μία που βλέπει με συμπάθεια τους Έλληνες και την Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση και υπάρχει και η δεύτερη ομάδα η οποία συνεπικουρούμενη από μερικές εφημερίδες θέλουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ».

Στη συνέχεια αφού έγινε μια γενικότερη ανάλυση της κατάστασης, κλείνοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι  ελπίζει τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία για ν’ αρχίσει κατόπιν η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.

Τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα που προβλέπουν:

–       Εορτασμό από όλους τους Συλλόγους της Ευρώπης της 100ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

–       Κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας(Δ΄Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης).

–       Γ΄ Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Ευρώπης

 

Δημήτριος Κατσάνος

Γενικός Γραμματέας

Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ