Η Ελληνοβαυαρική φιλία είχε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη την Κυριακή, 22 Απριλίου 2012, στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Ο Πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Ουντερφερινγκ (Unterföhring) κ. Φραντς Σβαρτς (Franz Schwarz) επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον δεύτερο Δήμαρχο κ. Βαινγερτνερ (Weingärtner) και τις συζύγους των, τον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου και παρακαλούθησε με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης προσφώνησε τον Δήμαρχο κ. Σβαρτς  και την ακολουθία του και τον ευχαρίστησε για τα φιλελληνικά του αισθήματα και την απόφασή του να στηρίξει τον ελληνισμό του Μονάχου, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Μητέρα Πατρίδα μας. Επίσης τον ευχαρίστησε και για τη δεδηλωμένη στήριξη του στον γαστρονόμο συμπατριώτη μας Μανώλη Κουγιουμουτζή που έχει αναλάβει το εστιατόριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ουντερφερινγκ και παρέχει εκλεκτά ελληνικά εδέσματα και ποτά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος τόνισε τη χαρά του να συνεργαστεί μαζί μας και να συμβάλλει ηθικά και οικονομικά τόσο στην περαιτέρω αγιογράφιση του ιερού ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, όσο και στην 8η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα που θα λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου 2012 – όπως κάθε χρόνο – στην κεντρική πλατεία του Μονάχου την Odeonsplatz, με βαυαρική μουσική και παραδοσιακό βαυαρικό χορευτικό συγκρότημα.

Το εκκλησίασμα καταχειροκρότησε τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος μετέβη ακολούθως με τη συνοδεία του στη Βιβλιοθήκη της Ενορίας μας όπου και έλαβε μέρος σε δεξίωση της Ενορίας, παρουσία εκπροσώπων της παροικίας μας. Εκεί παρέδωσε στον π. Απόστολο Μαλαμούση μια πρώτη επιταγή με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ για την αγιογράφιση του ναού, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την οικονομική του ενίσχυση με άλλες δύο χιλιάδες ευρώ για την 8η Ελληνο-Βαυαρική Ημέρα. Σε σύντομη προσφώνησή τους τόσο ο π. Απόστολος όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μονάχου κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος ευχαρίστησαν και πάλι τον Δήμαρχο κ. Σβαρτς. Ακολούθησε λεπτομερής ξενάγηση του ιδίου και της ακολουθίας του από τον π. Απόστολο στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων.

Σε μια εποχή που η εικόνα της Πατρίδας μας – μέσα από μερικά μέσα γενικής ενημέρωσης – είναι αρνητική, τέτοια παραδείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όπως του Δημάρχου κ. Σβαρτς, καταδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνισμός του Μονάχου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και μας δίνει κουράγιο για περαιτέρω πολιτιστική μας παρουσία και προσφορά στη βαυαρική κοινωνία.

Με ευχές

π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ