(c) elliniki-gnomi
(c) elliniki-gnomi

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Φορολογικό «παράδεισο» για τους πλούσιους Γερμανούς αποτελεί ο Παναμάς, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».
Επικαλούμενη πληροφορίες από τα αρχεία της χώρας, τα οποία διέρρευσαν σε αγγλική ιστοσελίδα, η εφημερίδα αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα, ότι οι πλούσιοι Γερμανοί, μεταξύ των οποίων οι Πόρσε, Γιάκομπ και Κουάντ επενδύουν τα χρήματά τους στον Παναμά.
«Άνω του 50% των ξένων επενδύσεων είναι αφορολόγητα», επισημαίνει στην εφημερίδα ο ειδικός στα θέματα φορολογίας Μάρκους Μάϊντσερ και τονίζει, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφτεί νόμιμο λόγο, που θα οδηγούσε κάποιον, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία να διατηρεί εταιρεία offshore στον Παναμά.
Οι οικογένειες Πόρσε και Πίεχ —με συμμετοχή στην ιδιοκτησία του Ομίλου Volkswagen— απέρριψαν την εικασία, ότι επενδύουν στον Παναμά για φορολογικούς λόγους, ενώ ο εκδότης Χούμπερτ Μπούρντα και η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας Σίλβια Κουάντ δήλωσαν άγνοια για τις οικονομικές διασυνδέσεις με τον Παναμά, τις οποίες αποκάλυψε το δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ