Τρίτη 21 Μαΐου 2013, Φραγκφούρτη Μάϊν- Ναός Αγ. Αικατερίνης, Hauptwache- Έναρξη 20.00 ώρα | Προσέλευση: 19.00 ώρα.

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

το 2013 η ελληνορθόδοξη κοινότητα Γερμανίας γιορτάζει το 50ο Ιωβηλαίο της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας. Στα πλαίσια αυτών των εορτασμών πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη Μάϊν στις 21 Μαΐου 2013 συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού και είναι χαρά της ενορίας που σ΄αυτή την εκδήλωση συμμετέχει το μουσικό σχήμα „εν χορδαίς“ από τη Θεσσαλονίκη.

Τα καθαρά έσοδα αυτής της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση δυο σημαντικών εκκλησιαστικο-κοινωνικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα στο έργο τους.

Το Καλλιμανοπούλιο Εκκλησιαστικό-Διακονικό Κέντρο στα μαρτυρικά Καλάβρυτα φιλοξενεί ηλικιωμένους και άτομα με ανίατες ασθένειες. Το εκκλησιαστικό ίδρυμα στη Β. Πελοπόννησο αποτελεί αυτή την εποχή ένα σημαντικό στήριγμα για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από την κρίση.

Η εκκλησιαστική-κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας βοηθά σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που έχασαν την εργασία τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Επιπλέον η Μητρόπολη ενισχύει στα τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά τοπικά προγράμματα, ώστε οι νέοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξάρτησης και να βρουν διέξοδο και προοπτική.

Προς ενίσχυση των δύο ιδρυμάτων η Ενορία του Προφήτη Ηλία Φραγκφούρτης δέχεται δωρεές στον τραπεζικό λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς Γερμανίας – PIRAEUS BANK / ATEbank
Τραπεζικός Λογ. / Konto-Nr.: 8118890112
Κωδικός Τραπέζης / BLZ: 524 206 00
Λήμμα „Συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού 2013“ / Stichwort „Benefizkonzert 2013“

Η συναυλία με το μουσικό σχήμα „εν χορδαίς“ πέρα από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα αποτελεί παράλληλα με το πρόγραμμα παραδοσιακής και μεταβυζαντινής μουσικής ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη Φραγκφούρτη και απευθύνεται τόσο στο ελληνικό όσο και στο γερμανικό κοινό της περιοχής.

Προπώληση εισιτηρίων: Frankfurt Ticket, B-Ebene Hauptwache και σε όλα τα γνωστά σημεία προπώλησης στην περιοχή, Tickethotline 069-1340 400, προπώληση Online:  HYPERLINK “http://www.frankfurtticket.de/inheventdetail.KONZERTE.konzerte.85730.4306” http://www.frankfurtticket.de
Προπώληση στην Ενορία Προφήτη Ηλία, Solmsstr. 1, κάθε Κυριακή: 12.00 – 13.00 ώρα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ-Β.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΟΣ
Πληροφορίες:  HYPERLINK “http://www.polytropon.de” www.polytropon.de

****

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το μουσικό σχήμα «ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ»…

…ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί αυτόνομο τμήμα του ομώνυμου μουσικού οργανισμού που, μαζί με τη λειτουργία της σχολής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και τη δραστηριότητα στο χώρο των εκδόσεων βιβλίων και παραγωγής δίσκων, συνθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση στα ελληνικά μουσικά πράγματα.

Κύριοι άξονες αναζήτησης και δημιουργίας του, η ελληνική μουσική παράδοση και οι λόγιες και οι λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα μεγάλων συνθετών της Μεσογείου, μεταβυζαντινή μουσική από χειρόγραφους μουσικούς κώδικες (15ος – 19ος αι), μουσικές παραδόσεις του ελληνισμού, καθώς και συνθέσεις σύγχρονων συνθετών από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Τον Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας “Prix France Musique des Musiques du Monde“ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ BabelMed της Μασσαλίας, για τη συνδρομή του στην ανάδειξη της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό.

Το „Εν Χορδαίς“ αποτελούν οι Κυριάκος Πετράς (βιολί), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι), Άλκης Ζαπόγλου (κανονάκι), Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά) και Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ