Νικολάος Π. Πλεξίδας

Αγαπητοί συµπατριώτες και συµπατριώτισσες,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων µου καθηκόντων ως Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ µε αρµοδιότητα σ΄ ολόκληρο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, θα ήθελα να σας απευθύνω έναν εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισµό.

Νιώθω υπερήφανος που καλούµαι να υπηρετήσω ένα ιστορικό και εκλεκτό κοµµάτι της ελληνικής οµογένειας στη χώρα αυτή, µία δύναµη Ελλήνων που ξεπερνάει τους 100.000 πολίτες, από τις πολυπληθέστερες στον κόσµο πληθυσµιακές συγκεντρώσεις συµπατριωτών µας σε µία Προξενική αρχή.

Η πρόσφατη υπαγωγή του Γενικού Προξενείου Κολωνίας και µέρος του Γεν. Προξενείου Αννοβέρου στο Γεν. Προξενείο Ντύσσελντορφ, που κατέστη τελικά αναπόφευκτη λόγω της αδήριτης ανάγκης να µειωθούν δραστικά οι κρατικές δαπάνες, αποτελεί για µένα ιδιαίτερη πρόκληση.

Καλούµεθα όχι µόνον να ‘‘παντρέψουµε’’ τα τρία Γενικά Προξενεία, αλλά να καταστήσουµε σύντοµα το νέο Γεν. Προξενείο Ντύσσελντορφ πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό και πιο φιλικό στον πολίτη. ∆ύσκολο εγχείρηµα – τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστηµα προσαρµογής στο νέο σχήµα – για το οποίο θα χρειαστούµε της δική σας συνδροµή και κατανόηση για να το επιτύχουµε.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ποιοτικής αναβάθµισης του Γεν. Προξενείου εξήγγειλα ήδη κάποια πρώτα µέτρα π.χ. την από 01.09.2011 επιµήκυνση εξυπηρέτησης του κοινού κατά µία ώρα τις καθηµερινές ηµέρες (µέχρι τις 14.00 αντί της 13.00 που ισχύει σήµερα) και την θεσµοθέτηση διακεκοµµένου ωραρίου την Τρίτη (από 09.00 έως 13.00 και 15.00 έως 18.00) αντί του συνεχούς 09.00-17.00 που ισχύει σήµερα, προκειµένου να εξυπηρετηθούν όσοι έρχονται από µακριά. Παράλληλα, προγραµµατίζω µία σειρά καινοτόµων αλλαγών στην λειτουργία του Γενικού Προξενείου που σύντοµα θα γίνουν αντιληπτές και θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο εξυπηρέτησής σας.

Ακόµη, ζήτησα και έλαβα τη διαβεβαίωση όλων των συνεργατών µου ότι θα υπερβάλουν εαυτόν προκειµένου να βελτιωθεί η απόδοση και η ποιότητα των προσφεροµένων υπηρεσιών, ιδιαίτερα τις µέρες αυτές που οι οµογενείς µας έχουν ανάγκη από επιπλέον φροντίδα. Ζητώ όµως και την δική σας καλοπροαίρετη και δίκαιη στάση απέναντι στο έργο που επιτελούµε και στη κάθε προσπάθειά µας να δηµιουργήσουµε µία καλύτερη Αρχή στην υπηρεσία του ΄Ελληνα οµογενή.

Αγαπητοί συµπατριώτες και συµπατριώτισσες

Όλοι µαζί και ο καθένας µας χωριστά, θα δηµιουργήσουµε τον νέο Γενικό Προξενείο που σήµερα γεννιέται, για το οποίο σύντοµα θα είµαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί. Ας ξεδιπλώσουµε όλες τις αρετές µας – παραµερίζοντας τα ελαττώµατά µας – και ας βάλουµε ένα λιθαράκι ο καθένας από τη πλευρά του στο κοινό αυτό στόχο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι οι συνεργάτες µου κι εγώ θα εργασθούµε µε κάθε σεβασµό στο άτοµό σας και στην προσωπική σας πορεία στη χώρα αυτή προκειµένου να σας εξυπηρετήσουµε καλύτερα και να χτίσουµε µία σχέση απόλυτης εµπιστοσύνης ανάµεσά µας, βάζοντας σταθερά θεµέλια για κάθε καταξίωση για σας και τα παιδιά σας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα νέα Ελληνόπουλα της προξενικής περιφέρειας, η φροντίδα για την εκπαίδευση και προκοπή τους αποτελεί άµεση προτεραιότητά µας.

Με τις καλύτερες ευχές µου για υγεία και επιτυχίες, διατελώ στη διάθεσή σας.

Ντύσσελντορφ, 29 Ιουλίου 2011

Νικόλαος Π. Πλεξίδας
Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ