Φωτογραφία:
Ο ιερέας π. Διόσκορος και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Όπως είναι γνωστό, μετά το μακελειό την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε Κοπτικό ναό στην Αλεξάνδρεια, υπήρξαν απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε ναούς των Κοπτών στη Γερμανία και ειδικά στο Μόναχο, στις 6 Ιανουαρίου 2011, την ημέρα που οι Κόπτες χριστιανοί θα εόρταζαν τα Χριστούγεννα. Η Αστυνομία Μονάχου έλαβε την ημέρα εκείνη ειδικά μέτρα προστασίας του ναού και των πιστών που θα εκκλησιάζοντο.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επισκέφθηκε στις 6 Ιανουαρίου την Κοπτική Κοινότητα Μονάχου, παρέστη στη χριστουγεννιάτικη Λειτουργία και μετέφερε τον χαιρετισμό αλληλεγγύης και συμπαράστασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και των ελληνορθοδόξων πιστών των ενοριών του Μονάχου. Μετέφερε επίσης – και με την ιδιότητά του ως μέλους του Προεδρείου του Συνδέσμου των Χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου – και τον εγκάρδιο χαιρετισμό των λοιπών χριστιανικών εκκλησιών Μονάχου. Η Κοπτική Κοινότητα και ο ιερέας π. Διόσκορος ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον π. Απόστολο και τον παρεκάλεσαν να αναγνώσει την ευαγγελική περικοπή των Χριστουγέννων, την ώρα της ιερής Ακολουθίας.

Η καθιερωμένη εορτή της ενορίας στην παρακείμενη αίθουσα του ναού ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας. Τόσο ο π. Απόστολος όσο και οι λοιποί εκκλησιασθέντες απεχώρησαν με συνοδεία αστυνομικών.

Η Κοπτική Ενορία διατηρεί άριστες σχέσεις με τις λοιπές χριστιανικές εκκλησίες του Μονάχου. Συμμετέχει πάντα σε διορθόδοξες και διεκκλησιαστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και χαίρει εκτιμήσεως και συμπαθείας από τη βαυαρική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ