Το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων για ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, συνδιοργανώνουν, στις 20 με 22 Μαΐου στο Λιτόχωρο Πιερίας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Φόρουμ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα σκιαγραφήσουν την αγορά τροφίμων και τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο της δεύτερης και τρίτης ημέρας, Έλληνες παραγωγοί και συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις τα προϊόντα τους, όπως φρούτα, ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, τσίπουρο, ρύζι και φιστίκια, με την προοπτική σύναψης εμπορικώGermanν συμφωνιών.

Το φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των Γερμανών εισαγωγέων σε τοπικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της περυσινής διοργάνωσης, τον περασμένο Οκτώβριο στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν 400 συναντήσεις Β2Β μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιριών, εκ των οποίων το 75% προχώρησε σε σύναψη συνεργασιών.

Χορηγοί του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι εταιρίες DEKRA Akademie EPE, EUROCHEM HELLAS AE, JUNGHEINRICH HELLAS EPE και WÜRTH HELLAS AEBE.

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο