11 Ιουνίου 2011 – Hanns-Martin-Schleyer-Halle Stuttgart.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένεται το 30ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2011 στους χώρους της Hanns-Martin-Schleyer-Halle, Mercedes Str. 69, 70372 Stuttgart.

Φορείς υλοποίησης του Φεστιβάλ είναι η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και οι Σύλλογοι Ποντίων του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Το 30. Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας θα τιμήσουν –μεταξύ άλλων- με την παρουσία τους:     ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης, ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης, ο πρ. Γενικός Γραμματέας ΥΜΑΘ κ. Γιώργος Λυσαρίδης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Παρχαρίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ευρώπης.

Η αυλαία του 30ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας θα ανοίξει για άλλη μία χρονιά με θεαματικό τρόπο, δίνοντας στους 1500 χορευτές (ηλικίας 2 έως και 32 ετών) τη δυνατότητα να συγκινήσουν τους 7000 θεατές με τη δυναμική, το καθαρό βλέμμα και την αγάπη τους για την παράδοση και την ιστορία του Ποντιακού λαού.

Το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. Έχει στόχο τη διατήρηση, προώθηση και προβολή του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, καθώς επίσης τη σύνδεση του πολιτιστικού παρελθόντος – μέλλοντος με κύριους πρωταγωνιστές την ελπίδα όλων των λαών, τα παιδιά.

Κινητήρια δύναμη του Φεστιβάλ είναι η θέληση όλων να αναδεικνύουν το εθελοντικό και κοινωνικό έργο και να πρωτοπορούν σε όσα κάνουν, προβάλλοντας τη δυναμική των ποντιακών οργανώσεων και της δραστήριας νεολαίας τους.

Ο ρυθμός της ποντιακής λύρας, τα μικρά παιδιά και οι νέοι που με υπερηφάνεια φορούν την ποντιακή ενδυμασία και παρουσιάζουν τη δουλειά του συλλόγου τους συναρπάζουν κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές που σπεύδουν να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση του Ελληνισμού της Ευρώπης.

Ζωντανή Μετάδοση του Φεστιβάλ

Σε συνεργασία με το ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης, το 30ο Φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 18:00h (CET) στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας: www.osepe.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ