Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετία, Νυρεμβέργη, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Μπίλεφελντ και Κολωνία) διοργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Γκύτερλσο στις 05 Μαρτίου 2011.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι. Το φετεινό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο ειδικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.). Η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλα τα Μ.Μ.Ε. που έχουν αγαπήσει την Ομοσπονδία και έχουν αναδείξει το έργο και τις δραστηριότητές της από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχοι του 7ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, η ενημέρωση για την ανάπτυξη και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, ιδέες συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένα θεσσαλικό αντάμωμα με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Μουσική ορχήστρα: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ) και ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ (ΚΛΑΡΙΝΟ). Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και θα καλύψει τηλεοπτικά αποστολή συνεργείου της ΕΡΤ 3 από την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» / κ. Χρύσα Σάμου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 0172-101 32 23 και 0172-27 44 241 καθώς και στο διαδίκτιο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.tsitsanis.de!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ