Το 9ο  AIDFF  είναι αφιερωμένο σε ένα θρύλο του κινηματογράφου σε έναν  «ποιητή της εικόνας» τον Φεντερίκο Φελίνι που γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια.  Στη διάρκεια της ζωής του τιμήθηκε με πλήθος βραβείων. Ξεχωρίζει ο «Χρυσός Φοίνικας» του Φεστιβάλ των Καννών («Ντόλτσε Βίτα»), ο «Χρυσός Λέοντας» («Σκιές του υποκόσμου»») και οι δύο «Αργυροί Λέοντες» («Οι Βιτελόνι», «Λα Στράντα») του Φεστιβάλ της Βενετίας. Οι δημιουργίες του βραβεύτηκαν τέσσερις φορές με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας («Λα Στράντα», «Οι νύχτες της Καμπίρια», «Οκτώμισι», «Άμαρκορντ»), ενώ ο ίδιος ήταν δώδεκα φορές υποψήφιος στις κατηγορίες σεναρίου και σκηνοθεσίας. Το 1993 βραβεύτηκε με Όσκαρ για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.
Στο 9ο  AIDFF  συμμετείχαν διακόσιες ταινίες από σαράντα πέντε χώρες με πάνω από εκατό πρεμιέρες. Όλες οι κατηγορίες της νέας κινηματογραφικής πραγματικότητας όπως μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους,  ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, πειραματικές, animation  video art, video dance, μουσικές ταινίες, βρήκαν ένα φιλόξενο σπίτι από δημιουργούς για δημιουργούς.
Το ελληνικό κομμάτι του φεστιβάλ ξεπέρασε τις εκατό ταινίες με συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες του Νέου Σινεμά. Ταινίες που μόλις ξεκίνησαν την πορεία τους κάνοντας πρεμιέρα, αλλά και ταινίες βραβευμένες που συνεχίζουν δυναμικά, και μέσα από τη συχνότητα του AIDFF, την πορεία τους στον κόσμο του κινηματογράφου.
Οι κριτικές επιτροπές  του 9ου  AIDFF αποτελούνται από ανθρώπους της τέχνης, της διανόησης και της κοινωνικής ζωής, με αναγνωρισμένη πορεία διεθνώς. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ως  φάρος πολιτισμού αποτελεί βήμα έκφρασης της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας, υποστηρίζοντας την τέχνη, τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς. Στα εννέα χρόνια της λειτουργίας του και μέσα από αντίξοες συνθήκες πέτυχε να διεκπεραιώσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και με γνώμονα την αισθητική και την ανεξαρτησία.

Διοργάνωση
Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ
Πολιτιστική Εταιρεία Tickets Tickets
Το 9οAIDFF διοργανώνεται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
KOYINTA ORGANIZATION

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ