Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τϋπου, που είδαν το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα, η γνωστή γερμανική τράπεζα “Deutsche Bank”, που λειτουργεί με την ίδια επωνυμία και στις ΗΠΑ, απέτυχε παταγωδώς να περάσει τα “τέστ αντοχής” της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ,τα οποία έδειξαν, ότι κινείται στο “κόκκινο” και θα είναι αδύνατον να αντέξει ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση. Η κρίση αυτή είναι πάρα πολύ πιθανή με την πολιτική, που επιμένει να ασκεί το Βερολίνο!
Η γερμανική τράπεζα δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης, λένε οι Αμερικανοί. Αλλά αυτό είναι ίσως το μικρότερό της πρόβλημα. Η “Deutsche Bank” έχει “στριμωχτεί” από τους Αμερικανούς σε μία σειρά νομικών θεμάτων, που για άλλη μια φορά προκαλουν ερωτήματα για την επιμονη των Γερμανών να “κουνούν δάχτυλο” σ΄ όλους τους άλλους.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές η “Deutsche Bank” των ΗΠΑ ελέγχεται για χειραγώγηση επιτοκίων, φορολογικές παραβάσεις και προβλήματα με υποθήκες!




