Πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν, πως η παρούσα πολιτική του ΝΑΤΟ σκοπεύει να εγκαθιδρύσει παγκόσμια δικτατορία και θα προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο πολεμικών κινήσεων!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αυξάνεται η παγκόσμια κατακραυγή κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την πολιτική, που εφαρμόζουν, η οποία απειλεί να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Όπως, μάλιστα, αναφέρουν ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προωθούν την πολιτική της Νέας Τάξης, η οποία έχει ως σκοπό να βγάλει την Ρωσία από την μέση και να εγκαθιδρύσει παγκόσμια δικτατορία!
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ευρωπαϊκών ΜΜΕ, στην Γερμανία η λαϊκή αντίδραση στην πολιτική αυτή αυξάνεται, καθώς τα δύο τρίτα του πληθυσμού αντιτίθενται στα σχέδια αυτά και εκφράζονται κατά του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ και της ενίσχυσης των Νατοϊκών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ακτιβιστές από όλον τον κόσμο διαδήλωσαν στα ανατολικά σύνορα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, αλλά και με τις απόψεις έγκυρων αναλυτών, η κατάσταση αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής, δημιουργήθηκε κυρίως με την υπαιτιότητα του ΝΑΤΟ, ενώ πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν, πως η παρούσα πολιτική του ΝΑΤΟ θα προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο πολεμικών κινήσεων.

«Οι άνθρωποι και ο πλανήτης δεν είναι εμπορεύματα»
-«Όχι στο ΝΑΤΟ, έξω οι στρατιωτικές βάσεις, ο ιμπεριαλισμός είναι τρομοκρατία»

Γενικά, υπάρχει ένα αρνητικό και επικριτικό κλίμα κατά της Δυτικής Συμμαχίας, η οποία προκαλεί με την στάση της την Ρωσία, κάνοντας το σενάριο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου όλο και πιο πιθανό.
Έντονες διαμαρτυρίες κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την πολιτική τους είχαμε και στην Ισπανία, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Συγκεκριμένα, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Μαδρίτη κατά της δυτικής πολιτικής, η οποία οδηγεί τις χώρες στο χείλος του γκρεμού.
«Οι άνθρωποι και ο πλανήτης δεν είναι εμπορεύματα», αναγραφόταν σε πανό των διαδηλωτών.
«Όχι στο ΝΑΤΟ, έξω οι στρατιωτικές βάσεις, ο ιμπεριαλισμός είναι τρομοκρατία» ήταν μερικά από τα συνθήματα.
Σημειώνεται, πως στην Γερμανία, το αριστερό κόμμα «Die Linke» ζήτησε, χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας, την κατάργηση-διάλυση του ΝΑΤΟ και την αντικατάστασή του από ένα συλλογικό ευρωπαϊκό σύστημα, με την συμμετοχή και της Ρωσίας.

Over 10 NATO members oppose Syria war