Τα πλοία ήσαν σε ενεργό υπηρεσία, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή και δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με το τουρκικό Ναυτικό!
-Εικάζεται, ότι κατευθύνονται πιθανώς προς λιμάνια της χώρας μας ή σε άλλα Νατοϊκά λιμάνια!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Δεν είναι μόνον τα «αγνοούμενα» τουρκικά πολεμικά ελικόπτερα και τα πολεμικά αεροσκάφη, που έφυγαν από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, που προκαλούν ανησυχία και αγωνία στην γειτονική μας χώρα, αλλά και διεθνώς!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, σε δεκατέσσερα ανέρχονται τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που «αγνοούνται» και αυτά, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και κατευθύνονται πιθανότατα προς την Ελλάδα, ή σε άλλα λιμάνια Νατοϊκών χωρών.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ναύαρχο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα.

Τα πλοία ήσαν σε ενεργό υπηρεσία, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή και δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με το τουρκικό Ναυτικό!

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει ξεκαθαριστεί, εάν ο ναύαρχος συμμετείχε στο πραξικόπημα ή εάν κρατείται κάπου, παρά την θέλησή του, μετά τις αναφορές του τουρκικού Τύπου, ότι εθεάθη να επιβιβάζεται σε ένα από τα «χαμένα» πολεμικά πλοία, όταν του είπαν, ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με τους «Times», τα 14 «αγνοούμενα» πλοία ήσαν σε ενεργό υπηρεσία, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή.
Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με το τουρκικό Ναυτικό, παρ’ ότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.
Η τουρκική Κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα αυτό, αλλά κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να δηλώσει σε εφημερίδα, ότι «εκτιμούμε, πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες, που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».

tourkia