Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) με το Αργυρό Μετάλλιο, επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως πενήντα ετών από την ίδρυσή της και σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της στη διεθνή προβολή της Ορθοδοξίας, την ειρήνη, καταλλαγή και συνεργασία των θρησκειών, καθώς και την κοινωνία γενικότερα.

Η δημόσια πανηγυρική συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές». Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασίλειος Χ. Πετράκος παρουσίασε την Έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2017.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Κατά τη σχετική επίσημη τελετή το Μετάλλιο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ στην τελετή παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς και φίλοι του Ιδρύματος.

Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ