– «Οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται, θέτουν τελεσίγραφα και εκβιάζουν, καθώς ζητούν ακύρωση της λαϊκής εντολής και μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας- Ο Θεός να μου δώσει δύναμη, να μην δειλιάσω να καταψηφίσω την συμφωνία στην Βουλή».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην παραδοχή, ότι «είχαμε υπερβάλει στην προεκλογική περίοδο» προέβη με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.vouli
Παράλληλα, με μια δήλωση-γρίφο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να καταψηφίσει την συμφωνία με τους εταίρους, όταν αυτή έρθει στην Βουλή, λέγοντας, «ο Θεός να μου δώσει δύναμη, να μην δειλιάσω, αλλά μέχρι τότε θα κάνω, ό,τι περνάει από το χέρι μου, να πείσω τον Πρωθυπουργό να μην φέρει άγρια μέτρα προς ψήφιση».
Όσον αφορά την διαπραγμάτευση, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε, ότι βρισκόμαστε στην πιο δεινή θέση όλης αυτής της περιόδου, κατηγορώντας τους δανειστές, ότι «δεν διαπραγματεύονται, θέτουν τελεσίγραφα και εκβιάζουν» καθώς ζητούν «ακύρωση της λαϊκής εντολής και μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας».
Χαρακτηριστική ήταν και η αποστροφή του λόγου του κ. Μητρόπουλου, που δείχνει την αγωνία και την απογοήτευση, που διακατέχει μεγάλο αριθμό βουλευτών της Κυβέρνησης και του ελληνικού Κοινοβουλίου: «Εγώ βλέπω σκηνικό πλήρους αδιεξόδου».