. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Καθώς ο Πρόεδρος θα πρέπει να επαναλάβει την δέσμευση της Αμερικής για την διατλαντική ασφάλεια και την συνέχιση της φιλίας των Η.Π.Α. με την Ελλάδα»!
-«Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει ταυτόχρονα μεγάλη πίεση σε αρκετά κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής υποστήριξης προς το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό και του μπλοκαρίσματος της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με την ένταξη της ΠΓΔΜ».
Στην επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αναφέρεται το γνωστό αμερικανικό Ινστιτούτο μελετών και αναλύσεων heritage.org, το οποίο επισημαίνει, πως τα «ισχυρά μηνύματα», που μεταφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος, είναι πολλά και διαφορετικά και αφορούν κυρίως την ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα, καθώς και την εμπλοκή της χώρας μας στην υποψηφιότητα ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το άρθρο του Ινστιτούτου, στο ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα αυξήσει αρκετά την πίεσή του σε αρκετά κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και το μπλοκάρισμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με την ένταξη της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει, ότι «η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, φιλοξενεί μια πολύ σημαντική ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Σούδα, στο νησί της Κρήτης. Ωστόσο, στο πλαίσιο της διατλαντικής ασφάλειας, η Ελλάδα έχει καταστεί μια «ενοχλητική» σύμμαχος κατά τα τελευταία χρόνια. Στο τελευταίο ταξίδι του στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία, ναι μεν για να ευχαριστήσει την Ελλάδα για την συνέχιση της χρήσης του κόλπου της Σούδας,αλλά και να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την χρήση ελληνικών λιμένων από ρωσικά πολεμικά πλοία , καθώς και την συνεχιζόμενη παρεμπόδιση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το πιο σημαντικό είναι, ότι ο νυν πλανητάρχης θα μεταφέρει το μήνυμα στην ελληνική Κυβέρνηση, ότι Ελλάδα θα πρέπει να παραμένει προσηλωμένη στην διατλαντική ασφάλεια».
«Αφότου ανήλθε στην εξουσία, η αριστερή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φλερτάρει συνεχώς για στενότερους δεσμούς με την Ρωσία, εν μέρει ίσως για να αποκτήσει επιρροή στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., λόγω της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

«Ελληνικά εμπορικά πλοία φέρεται να ελλιμενίζονται σε λιμένες στην «κατεχόμενη» (κατά τους Αμερικανούς) Κριμαίας, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων και εμπλέκονται σε παράνομες εξαγωγές σιτηρών από την Σεβαστούπολη και το Κερτς»!

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ελλάδα έχει διατηρήσει μια θερμή σχέση με την Μόσχα, τοποθετώντας εκτός «συγχρονισμού» το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης.
Τον Μάϊο του 2016 ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρώφ ταξίδεψαν στην Ελλάδα, έχοντας συνοδεία στελέχη επιχειρήσεων, μερικοί από τους οποίους, επί του παρόντος, ευρίσκονται κάτω από καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Επίσης, κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις τρέχουσες οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας», συνεχίζει το άρθρο του αμερικανού Ινστιτούτου.
«Παρά τις στενές οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας τόσο με την Ε.Ε., όσο και με την Ρωσία, ούτε οι κυρώσεις της Ε.Ε. στην Ρωσία , ούτε και οι ρωσικές κυρώσεις στην Ε.Ε., είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.
Η μείωση το 2015 των ελληνικών εξαγωγών προς την Ρωσία ήταν μικρή, σε σύγκριση με την μεγάλη πτώση άλλων οικονομιών της Ε.Ε. «στις εξαγωγές τους προς την Ρωσία».
Ελληνικά εμπορικά πλοία φέρεται να ελλιμενίζονται σε λιμένες στην «κατεχόμενη» (κατά τους Αμερικανούς) Κριμαία, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «υπάρχουν πολλά ελληνικά πλοία, που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές , αλλά δεν πλέουν κάτω από την ελληνική σημαία, και εμπλέκονται σε παράνομες εξαγωγές σιτηρών από την Σεβαστούπολη και το Κερτς», τονίζουν οι αναλυτές του αμερικανικού Ινστιτούτου.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παρέχει στην Μόσχα στρατιωτική υποστήριξη, καλωσορίζοντας το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στα λιμάνια της»!

Η Μόσχα, από την πλευρά της, βλέπει την Ελλάδα ως υποψήφια-χώρα για να υπονομεύσει την συλλογική απάντηση της Ευρώπης στην στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην χώρα αυτή, ως «σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη».
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει, ότι η απόφαση της Ε.Ε. για την ανανέωση των κυρώσεων, απαιτεί ομοφωνία και ελπίζει, ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει κάποια στιγμή της κυρώσεις της Ε.Ε.», συνεχίζει το άρθρο του αμερικανικού Ινστιτούτου.
«Ακόμη και μετά την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή από την Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας, την υποστήριξή της στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, και την άνευ όρων υποστήριξή της στον Σύρο δικτάτορα, Αλ-Άσαντ, η Ελλάδα συνεχίζει να παρέχει στην Μόσχα στρατιωτική υποστήριξη, καλωσορίζοντας το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στα λιμάνια της.
Στις 31 Οκτωβρίου, το ρωσικό αντιτορπιλικό του ρωσικού ναυτικού, «Smetlivy» κατέπλευσε στον Πειραιά, όπου, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο αυτό πήρε μέρος σε ένα «φεστιβάλ» αφιερωμένο στο ρωσο-ελληνικό έτος πολιτισμού.
Το «Smetlivy» ενώθηκε στην συνέχεια με την ρωσική ναυτική δύναμη, παίρνοντας μέρος στις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα φιλοξενεί μονάδες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Τον Ιούνιο του 2015, το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Korolev 130» επισκέφθηκε, επίσης, το λιμάνι του Πειραιά.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που φιλοξενεί μια σημαντική ναυτική βάση των ΗΠΑ, θα επικροτούσε την παρουσία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες της αυτή την στιγμή»!

Η επίσκεψη αυτή ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνον ένα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά, επίσης, φιλοξενεί ναυτική βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Κρήτη.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που φιλοξενεί μια σημαντική ναυτική βάση των ΗΠΑ, θα επικροτούσε την παρουσία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες της αυτή την στιγμή.
Η πρόσφατη επίσκεψη του ρωσικού αντιτορπιλικού «Smetlivy» είναι ακόμη πιο προκλητική , καθώς αυτό απέπλευσε από το λιμάνι της «κατεχόμενης» σύμφωνα με το Ινστιτούτο, Κριμαίας, και τώρα συμμετέχει στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Συρία», συνεχίζει το άρθρο.
Για την ΠΓΔΜ, το αμερικανικό Ινστιτούτο αναφέρει, ότι με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, η ΠΓΔΜ έγινε ανεξάρτητο κράτος υπό την νέα συνταγματική της ονομασία: «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η Ελλάδα γρήγορα διαμαρτυρήθηκε με αβάσιμες αιτιολογίες (!!!!!), ότι το όνομα «Μακεδονία», είναι το ίδιο με αυτό της βόρειας επαρχίας στην Ελλάδα, μιλώντας για εδαφικές διεκδικήσεις από το νέο έθνος προς την ελληνική ενδοχώρα.
Το 1993, η ΠΓΔΜ εντάχθηκε στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προσωρινή ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.»
Το 1995, η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα συμφώνησαν σε μια διαμεσολάβηση του ΟΗΕ με μια ενδιάμεση συμφωνία με την οποία συμφώνησαν να μην εμποδιστεί η ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ, εφ’ όσον η ίδια ονομάζεται «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή ονομασία.

«Στο ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε αρκετά κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του μπλοκαρίσματος της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με την ένταξη της ΠΓΔΜ»

Η ΠΓΔΜ εντάχθηκε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Σύμπραξη για την Ειρήνη» το 1995 και έλαβε το σχέδιο του ΝΑΤΟ για ένταξη δράσης (MAP) το 1999.
Μετά την ολοκλήρωσή του το 2008, η χώρα σήμαινε, ότι είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Συμμαχία και ανέμενε την πρόσκληση για να συμμετάσχει το 2006 στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι. Την τελευταία στιγμή, η Ελλάδα άσκησε βέτο μονομερώς στην ένταξη της ΠΓΔΜ για το ζήτημα του ονόματος.ipa-simaia
Τον Δεκέμβριο του 2011, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε, ότι το βέτο της Ελλάδος είναι σε κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Ακόμα κι έτσι, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε βάρος της συμμαχίας», συνεχίζει το άρθρο ανάλυσης του Ινστιτούτου «heritage.org», που τονίζει, ότι
στο ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα αυξήσει αρκετά την πίεσή του σε αρκετά κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής υποστήριξης του ρωσικού ναυτικού και του μπλοκαρίσματος της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, οι ΗΠΑ θα πρέπει «να πιέσουν την Ελλάδα να ψηφίσει την ανανέωση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Τον Δεκέμβριο, η Ε.Ε. θα ψηφίσει για την επέκταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας .
Το θέμα αυτό αποφασίζεται με ομοφωνία, πράγμα, που σημαίνει, ότι, εάν ένα μόνον κράτος-μέλος της Ε.Ε. διαφωνήσει, μπορεί να ακυρωθεί η όλη προσπάθεια, ή τουλάχιστον να αποδυναμωθεί η ισχύς των κυρώσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει να ενθαρρύνει την Ελλάδα να κάνει το σωστό για την ανανέωση και την υποστήριξη των κυρώσεων τον Δεκέμβριο.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να επιτρέψει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υπό τους όρους της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995»

Επίσης, σε σχέση με τα ρωσικά πολεμικά πλοία, που έρχονται στα ελληνικά λιμάνια, ο Ομπάμα πρέπει να ασκήσει πραγματική πίεση στην Ελλάδα, λένε οι Αμερικανοί αναλυτές.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να είναι απολύτως σαφής στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ελληνική υποστήριξη προς το ρωσικό ναυτικό είναι ανάρμοστη ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ.
Αυτός θα πρέπει να ενθαρρύνει την Αθήνα να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα της Ισπανίας, που ακύρωσε τις μελλοντικές επισκέψεις ρωσικών πολεμικών πλοίων .
Σε ότι αφορά το ζήτημα της ΠΓΔΜ, η αντιπολίτευση της Ελλάδας πάνω από το θέμα της ονομασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη νομιμότητας της θέσης της, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θέτει σε κίνδυνο την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να επιτρέψει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υπό τους όρους της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.
Το ταξίδι του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα παρουσιάζει μια πολύτιμη ευκαιρία. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να επαναλάβει την δέσμευση της Αμερικής για την διατλαντική ασφάλεια και την συνέχιση της φιλίας των Η.Π.Α. με την Ελλάδα.
Ως φίλος της Ελλάδας, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είναι ειλικρινής στην κριτική του προς την ελληνική υποστήριξη προς την Ρωσία και την συνεχιζόμενη παρεμπόδιση της εισόδου της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Θα υποστηρίξει τις πολιτικές αυτές, που ενισχύουν το ΝΑΤΟ, κατά την αντιμετώπιση της ρωσικής προσπάθειας να επεκτείνει την επιρροή της στην Αθήνα», καταλήγει το αμερικανικό άρθρο, που απηχεί σαφέστατα τις απόψεις των ΗΠΑ για την χώρα μας, από όλο το πολιτικό φάσμα της πολιτικής ελίτ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού .