. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

-Υπολογίζεται, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» διαθέτει σήμερα από 15.000 ως 30.000 άνδρες, αλλά έχει πέσει η ποιότητα της πολεμικής τους ικανότητας, κάτι που τους καθιστά ευκολότερους στόχους στους εχθρούς τους.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως δήλωσε επίσημα σε συνέντευξή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Αμερικανός Στρατηγός, Σον Μακφάρλαντ, που είναι εδώ και έναν χρόνο ο επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού στον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους», περίπου 45.000 μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και στην Συρία, αφ’ ότου ο διεθνής συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών, άρχισε την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών πριν από δύο χρόνια.
«Εκτιμούμε, ότι τους 11 τελευταίους μήνες, σκοτώσαμε περίπου 25.000 εχθρικούς μαχητές. Εάν προστεθούν σε αυτούς οι 20.000, που εκτιμάται, ότι είχαν σκοτωθεί προηγουμένως, αυτό σημαίνει 45.000 νεκρούς εχθρούς στο πεδίο της μάχης», είπε ο στρατηγός Μακφάρλαντ κατά την διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.
Βέβαια, το «Ισλαμικό Κράτος» έχει χάσει επίσης και ένα μεγάλο μέρος των εδαφών, που έλεγχε (περίπου 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) στην επικράτεια του Ιράκ και της Συρίας.

Υπολογίζεται, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» διαθέτει σήμερα από 15.000 ως 30.000 άνδρες, αλλά έχει πέσει η ποιότητα της πολεμικής τους ικανότητας, κάτι που τους καθιστά ευκολότερους στόχους στους εχθρούς τους!

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός Στρατηγός, υπολογίζεται, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» διαθέτει σήμερα από 15.000 ως 30.000 άνδρες και εξέφρασε την άποψη, πως η οργάνωση αυτή δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να αντικαταστήσει τους άνδρες της, που χάνουν την ζωή τους σε μάχες, προσελκύοντας νεοσύλλεκτους.
«Ο αριθμός των ισλαμιστών μαχητών στα μέτωπα έχει πέσει. Η πτώση δεν αφορά μόνον την ποσότητα, αλλά επίσης και την ποιότητα, καθώς οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» επιχειρούν σήμερα, με τρόπο πολύ λιγότερο αποτελεσματικό, απ’ ό,τι στο παρελθόν, και αυτό τους κάνει ευκολότερους στόχους για εμάς», ανέφερε ο στρατηγός Μακφάρλαντ, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Βαγδάτη.
«Δεν μιλάμε πλέον περί αδιεξόδου, διότι εδώ και έναν χρόνο, μαζί με τους εταίρους μας, πήραμε την πρωτοβουλία» των κινήσεων, είπε ο στρατηγός των ΗΠΑ, προσθέτοντας, ότι
«αυτό, για το οποίο μιλάμε πλέον, είναι η διατήρηση του ρυθμού της εκστρατείας στο Ιράκ και στη Συρία. Με άλλα λόγια, περνάμε τώρα περισσότερο χρόνο, σκεπτόμενοι πώς θα καταφέρουμε μεγαλύτερες ζημιές στον εχθρό, απ’ όσο σκεπτόμενοι, τι μπορεί να κάνει ο εχθρός σε εμάς».

ipa-simaia