(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή του νέου περιουσιακού φόρου στην Ελλάδα, που απορρέει από την νέα Συμφωνία, που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Θεσμούς.
Ήδη μέχριτον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η σύνταξη του περιουσιολογίου, που θα γίνει μέσω δηλώσεων των πολιτών/φορολογουμένων προς την Εφορία, ενώ, αμέσως μετά την σύνταξη του περιουσιολογίου, θα επιβληθεί ο νέος περιουσιακός φόρος εφ’ όλης της περιουσίας, δηλαδή της κινητής, της ακίνητης και των χρημάτων, που έχει ο κάθε πολίτης στην κατοχή του. Ο φόρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπολογίζεται, ότι θα ανέλθει στο 25% της καθαρής περιουσίας.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

«Πρόκειται για δήμευση τμήματος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειστές»

Όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, στην πραγματικότητα, θα πρόκειται για δήμευση τμήματος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειστές.
Αναπάντητο παραμένει, επίσης, το ερώτημα, αν πρόκειται να καταργηθούν τελικά τα περιουσιακά τεκμήρια μετά την καταγραφή των περιουσιών όλων των πολιτών, καθώς πολλοί εκφράζουν την υπόνοια, ότι ενδέχεται να φορολογούμαστε, όχι μόνον με βάση την πραγματική καταγεγραμμένη περιουσία μας, αλλά και με βάση το τεκμαρτό-ανύπαρκτο εισόδημα, που προκύπτει μέσω των περιουσιακών τεκμηρίων, τα οποία ισχύουν σήμερα.