Από σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 ανέλαβαν καθήκοντα 4 νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Τρικκαίων. Με απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, τοποθετούνται μέχρι και 31 Ιουλίου 2022. Στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, εκείνο που ξεχωρίζει κάποιος που βρίσκεται χρόνια στο ρεπορτάζ του δήμου Τρικκαίων είναι η είδηση για τους “αμετακίνητους”. Ποιοι είναι αυτοί; Στη συνέχεια παραθέτουμε το κομμάτι της σχετικής ανακοίνωσης που απαντά στο παραπάνω ερώτημα:

“Επίσης παραμένουν οι πρόεδροι, Χρήστος Αναστασίου στη ΔΕΥΑΤ, Γιάννης Κωτούλας στην e-trikala ΑΕ, Τάκης Παζαΐτης στην Αστική Ανάπτυξη και Σοφία Αλεστά στο Δημοτικό Θεάτρο”. Επίσης ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου δείχνει να εμπιστεύεται το έργο των αντιδημάρχων που παραμένουν στις θέσεις τους. Παραμένουν δηλαδή, αντιδήμαρχοι οι Βασιλένα Μητσιάδη (Τεχνικών Εργων), Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου (Κοινωνικής Μέριμνας), Γιώργος Ζιώγας (Καθαριότητας) και Βασίλης Κρανιάς (Περιφέρεια – τομέας Α).
Ψηφοδέλτιο της Ν.Δ
Χαμός αναμένεται να γίνει με το ψηφοδέλτιο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, καθώς το ενδιαφέρον για μια θέση…στον ήλιο όπως πληροφορείται η στήλη είναι τεράστιο… Το ζήτημα δεν είναι σε τελική ανάλυση ποιοι θα το απαρτίζουν, καθώς σε τέτοια μαγειρέματα η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει πίσω την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, αλλά ποιοι θα εκλεγούν. Εκτός κι αν ορισμένοι επιθυμούν να βάλουν από τώρα το φώλι για μια σίγουρη εκλογή την επόμενη φορά. Το παρασκήνιο είναι έντονο και η στήλη κωλύεται να το αποκαλύψει για ευνόητους λόγους… Θα σας δίνουμε στοιχεία βήμα-βήμα…
Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας αποχαιρετά τη Μαίρη Θεολόγη – Η γυναίκα αυτή αποτέλεσε φάρο για όλο το πολιτιστικό κίνημα
Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Μαίρης Θεολόγη, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημοσίως τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.
Η Μαίρη Θεολόγη υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, η πρώτη που δημιούργησε Σύλλογο, την ιστορική «Καραγκούνα», η πρώτη Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο το κίνημα των Αμφικτιόνων και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα των Καραγκούνηδων, ενώ υπηρέτησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση της δημοτικής συμβούλου Καρδίτσας.
Η γυναίκα αυτή αποτέλεσε φάρο για όλο το πολιτιστικό κίνημα και ήταν συνεχώς δίπλα σε όλους τους Συλλόγους σε ό,τι και αν χρειάζονταν, όπως και στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων στηρίζοντας το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια και μεταλαμπαδεύοντας μας τη σοφία, τη γνώση της και την αγάπη της για τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, τονίζεται επίσης σε σχετική ανακοίνωση.
Σημαντική ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων
Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για τη δημοσίευση του προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό» που επιδοτεί τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).
Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους τους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.
Επιδοτούνται αιτήσεις
– έως 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.
– έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.
Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, κ.ά.
Δήμος Μουζακίου: Σε λειτουργία μηχανισμός για τη μεταφορά δημοτών στα εμβολιαστικά κέντρα
Μετά την έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/2/2021 στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Δημήτρη Παπαστεργίου και των Προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών προκειμένου να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μουζακίου θέτει σε λειτουργία μηχανισμό για τη μεταφορά των δημοτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα και ενεργοποιεί όλες τις υπηρεσίες του, προκειμένου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό. Ένα μπράβο στο δήμαρχο Μουζακίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ