«Εκφράζουμε τη θλίψη και τη βαθιά συγκίνησή μας για την απώλεια του Ευγένιου Ρωσσίδη, μιας εκ των πλέον εμβληματικών μορφών της ελληνικής ομογένειας.

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης (Gene Rossides) υπήρξε εξέχον μέλος της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας, αφήνοντας πίσω του ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική και πολιτική παρακαταθήκη. Ήταν ο πρώτος Ελληνο-αμερικανός που έλαβε κυβερνητικό αξίωμα, διατελέσας Βοηθός Υπουργός Οικονομικών από το 1969 έως το 1973, ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Αμερικανικού-Ελληνικού Ινστιτούτου.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, προσέφερε ανιδιοτελώς πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό, για τις οποίες τιμήθηκε με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στον αγώνα του Κυπριακού λαού για ελευθερία,  καθώς και στην υπεράσπιση των δικαίων της Κύπρου στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, μετά την τουρκική εισβολή, το 1974. Η απώλειά του συνιστά πλήγμα για την παγκόσμια ελληνική κοινότητα.

Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και τα στελέχη του  Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ευγένιου Ρωσσίδη και στο Αμερικανικό-Ελληνικό Ινστιτούτο για την απώλεια του ιδρυτή του».