Καθώς η Κυβέρνηση δεν παίρνει από τους δανειστές το “πράσινο φως” για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά σενάρια για επικείμενες αλλαγές  στα τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το έτος 2018, κάτι που εντείνει την ανασφάλεια των κατόχων αλλά και των υποψηφίων αγοραστών αυτοκινήτων, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν, τι θα ισχύσει τελικά!
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Κυβέρνηση σκέπτεται να μην προβεί σε καμία αλλαγή αυτών, που ίσχυσαν για το 2017, καθώς η Τρόϊκα δεν φαίνεται να συμφωνεί στο να αλλάξουν και πάλι τα τέλη κυκλοφορίας.
Όµως, επειδή υπάρχει ο φόβος να δηµιουργηθεί µία στέρηση στα έσοδα, από τα αναµενόµενα, καθώς τα καινούργια αυτοκίνητα, που µπαίνουν σε κυκλοφορία, πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη απά  αυτά της παλαιότερης κυκλοφορίας, αναβιώνει πάλι το σχέδιο αύξησης του φόρου των καυσίµων κίνησης (αρχικά σε βενζίνη, πετρέλαιο), το οποίο, µάλιστα, αναµένεται να πραγματοποιηθεί µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2018!
Κάποιοι θεωρούν το σχέδιο αυτό, ως την μόνη εφικτή λύση, δεδομένου, ότι υπάρχει και η εκτίµηση, ότι όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία, δεν αναµένεται να τις πάρουν πίσω, πληρώνοντας τα τέλη τους, τουλάχιστον µε τα σηµερινά οικονοµικά δεδοµένα, εκτός βέβαια αν εφαρµοστούν κάποια αντικίνητρα!

Πολλοί προτείνουν στην Κυβέρνηση να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, αλλά να προσπαθήσει να µαζέψει χρήµατα, μειώνοντας τους φόρους, µέσω της αύξησης της κατανάλωσης, που θα επέλθει!

Έτσι, η άρνηση των δανειστών σε αλλαγές των τελών κυκλοφορίας, οδηγεί, μάλλον, την Κυβέρνηση να επιλέξει ως λύση, την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, καθώς ευελπιστεί, ότι έτσι θα βάλει χρήµατα στα κρατικά ταµεία και παράλληλα θα ικανοποιησει το πάγιο αίτηµα, η επιβάρυνση στους κατόχους των αυτοκινήτων να γίνεται ανάλογα µε την χρήση του αυτοκινήτου και και όχι απλά µε την κατοχή. Δηλαδή, όσα περισσότερα χιλιόµετρα κάνει κάποιος με το όχημά του, τόσο περισσότερα καύσιμα θα καταναλώνει και άρα τόση µεγαλύτερη επιβάρυνση θα έχει.
Το θέµα, βέβαια, είναι, ότι,  όταν αυξάνονται τα καύσιµα στις µεταφορές, αυξάνονται οι τιμές ολων των ειδών και ιδίως των αγαθών πρώτης ανάγκης, κάτι που επιφέρει νέες οικονομικές επιβαρύνσεις σε όλους και είναι άδικο!
Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλοί προτείνουν στην Κυβέρνηση να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, αλλά να προσπαθήσει να µαζέψει χρήµατα, μειώνοντας τους φόρους, µέσω της αύξησης της κατανάλωσης, που θα επέλθει!
Μάλιστα, ως παράδειγμα φέρνουν αυτό που κάνουν Κυβερνήσεις σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Δανία, όπου μειώθηκαν σημαντικά οι φόροι των καινούργιων αυτοκινήτων, προκειμένου να δοθεί το κίνητρο για την αγορά και την μεγαλύτερη κυκλοφορία τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ