Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν την στιγμή δεν είναι
εξασφαλισμένη, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.
«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνον της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία της περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της, με θέμα την ψηφιοποίηση.

«Στην Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνον οι μετανάστες, που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή π.χ. διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις»

H κ. Μέρκελ επανέλαβε, ότι στην Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνον οι μετανάστες, που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή π.χ. διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Εκείνοι, που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι, που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά, αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής, που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.