Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, τον νέοαρμόδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». 

Συζήτησανζητήματα σχετικά με την προβολή των δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200  χρόνων από την Επανάσταση, ώστε το συμβολικό τους μήνυμα να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού ανίχνευσαν τις δυνατότητες συνεργειών στις δράσεις αυτές καθώς και συμμετοχής των Απόδημων Ελλήνων.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκηέδωσε στον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη τον «ΠΡΟΠΟΜΠΟ» το συλλεκτικό μετάλλιο στο οποίο αποτυπώνεται η «αναγεννηθείσα Ελλάδα», έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Ο «ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ» ξεκίνησε τη γιορτή των 200 χρόνων Ανεξαρτησίας καθώς είναι το πρώτο συλλεκτικό μετάλλιο με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Διατίθεται αποκλειστικά απότην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την πρώτη τράπεζα του Ελληνικού κράτους που ιδρύθηκε το 1841.