Ο Nikolas Marwan Zawaher και η Βασιλική Σαλβάρη, φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνές Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield μαζί με την ομάδα τους κατόρθωσαν μετά από μια σειρά από υπεράνθρωπες ενέργειες που διήρκεσαν σχεδόν ένα χρόνο, να δημοσιεύσουν σε ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών όλο το project «Άνοιξε τα μάτια» που έχει σαν θέμα τον καρκίνο. Στο βίντεο συμμετέχουν 4 καρκινοπαθείς, οι οποίοι δέχτηκαν να «μεταμφιεστούν» και να κρατήσουν τα μάτια τους κλειστά μπροστά σε καθρέπτη διπλής όψης. Στο βίντεο θα δείτε ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό ανθρώπων που παλεύουν για τη ζωή τους.city

Η προσπάθεια τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης καθώς στόχος του όλου Project είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο φοιτητές εμπνεύστηκαν από το βελγικό project «If Only For A second» και όπως έγραψαν στην επίσημη σελίδα της προσπάθειάς τους στο Facebook:

«Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί ένα βίντεο 4 λεπτών χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί. Εδώ λοιπόν πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν άτομα στην εποχή μας που θα εργαστούν εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Άνθρωποι που στην προκειμένη περίπτωση του «άνοιξε τα μάτια» προσέφεραν χρόνο και χρήματα για τους συνανθρώπους τους.

Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς μας είναι να προτρέψουμε τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του ώστε να δει ότι ακόμη και εν μέσω κρίσης, υπάρχει θετικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργία. Πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που δεν χαίρονται το προνόμιο της υγείας.

Τέλος, θεωρούμε σημαντικά δύσκολο το να εκτεθεί κάποιος δημόσια και να προβάλει την ασθένεια του. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες του «άνοιξε τα μάτια» τόλμησαν να εκτεθούν για να προσφέρουν εξίσου. Να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στις μέρες μας και σ” όλους τους καιρούς. Αυτό επιχειρούμε και εμείς και ζητάμε να το στηρίξετε».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο λογαριασμός παραμένει ενεργός και όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει κάνοντας μια δωρεά στον λογαριασμό με αριθμό 5228-003063-410 στις Τράπεζες Πειραιώς για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – «νοιάζομαι» του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Theofano Kyriakou (Ms)
Acting Director of Communications

ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ