Εκστρατεία υποστήριξης της παράστασης

120 χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του «Γλάρου» από το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, σε σκηνοθεσία ΚονσταντίνΣτανισλάφσκι, το πλέον εμβληματικό έργο του ΆντονΤσέχωφ παρουσιάζεται για πρώτη φορά, από τις 19 Απριλίου, στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην Ελλάδα.

Στα 60 και πλέον χρόνια της δημιουργικής του πορείας το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» έχει σφραγίσει με την παρουσία του τη νεότερη ελληνική θεατρική ιστορία. Στο περίφημο Υπόγειό του ο Κάρολος Κουν και οι συνεργάτες του άλλαξαν με τις παραστάσεις τους τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη θεατρική τέχνη.

Σε αυτή λοιπόν την ιστορική σκηνή θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, από τις 19 Απριλίου, «Ο Γλάρος»του ΆντονΤσέχωφ, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Η παράσταση θα ανέβει από την Ομάδα Χρώμα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

Επειδή όμως είναι δύσκολο να είναι κάποιος καλλιτέχνης στην Ελλάδα της κρίσης, οι συντελεστές της παράστασης ξεκίνησαν στο διαδίκτυο μία εκστρατεία υποστήριξης (crowdfunding) της παράστασης, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της παραγωγής.

 

Δείτε στο παρακάτω link το βίντεο με τον σκηνοθέτη, Κωνσταντίνο Χατζή, να μιλάει για την παράσταση και την ανάγκη στήριξής της. Η συνεισφορά σας είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Δάσκαλος θέλει τη Μάσα που κυνηγάει τον Τρέπλιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποίος συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον όποιο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη. Μια λίμνη, ένα αυτοσχέδιο θέατρο, μυρωδιά από θειάφι, έρωτες, λόγια, λόγια,λόγια, πυροβολισμοί, τραγούδια, χοροί, ένας σκοτωμένος γλάρος»

Ο Γλάρος είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχωφ που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο. Το νόημα της δημιουργίας, τη ζωή των καλλιτεχνών,  το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα.

Όλα μοιάζουν σα να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι  φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης.

Οι ήρωες γίνονται θεατές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προέκταση της πλατείας του θεάτρου.

Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής

Μετάφραση από τα Ρώσικα: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής -Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σκηνική Εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας

Κίνηση: Χριστίαννα Φελούκα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλατζή, Γιάννης Κουκουράκης

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου, Νικόλας Μακρής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Παράστασης: Δημήτρης Χαλιώτης

Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα, HundsUp

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, Θανάσης Δήμου, Τζίνα Θλιβέρη, Μάγδα Λαδά, Νικόλας Μακρής, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Παπαπαύλου, ΈνκεΦεζολλάρι, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Πρεμιέρα: 19 Απριλίου

Πέμπτη-Παρασκευή 9:15 μ.μ. , Σάββατο 7.00 μ.μ. , Κυριακή 8 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Παρασκευή 15 ευρώ/10 ευρώ μειωμένο/8 ανέργων

Πέμπτη: 10 ευρώγενικήείσοδος