Στις πέντε σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη γι τις ανάγκες ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου διαπιστώσαμε πως βρισκόταν έξω στους δρόμους εν μέσω διψήφιων πολικών θερμοκρασιών, για να συντονίσει τα μηχανήματα προκειμένου να είναι ανοικτοί οι δρόμοι. Μάλιστα, το «ταξίδι» στα ορεινά ξεκίνησε για τον ίδιο πιο νωρίς, από τις πέντε, κάτι που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια που ο τρικαλινός λαός τον έχει επιλέξει για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Πρόκειται ίσως για μοναδικό αυτοδιοικητικό φαινόμενο προσφοράς και ενεργοποίησης εκλεγμένου σε πανελλαδικό επίπεδο!
Επιμένει ο ΣΘΕΒ να ενημερώνει τις επιχειρήσεις
Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, το πρώτο webcast του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με την ΕΥ Ελλάδος, με θέμα: «Ο μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και η μεγέθυνση της επιχείρησης, κλειδί για την έξοδο από την κρίση, και τη βιώσιμη ανάπτυξη», σηματοδοτώντας την επιτυχή έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.
Τις εργασίες ξεκίνησε η κα Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και την νέα συνεργασία με την ΕΥ Ελλάδος, τονίζοντας ότι με τη συνεργασία αυτή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις της περιοχής, ως Σύνδεσμος, με κύριο μέλημα την άμεση, έγκυρη και πάντα επίκαιρη ενημέρωσή τους στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανάπτυξής τους και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο Σύνδεσμος παρά την κρίση της πανδημίας συνεχίζει με ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συζητήσεις να βρίσκεται κοντά την επιχειρηματικότητα της Θεσσαλίας η οποία πλήττεται βάναυσα…
Φυσικό αέριο πλέον στο 30% των διδακτηρίων στα Τρίκαλα
Συνεχίζεται από τον Δήμο Τρικκαίων η σύνδεση διδακτηρίων με τον αγωγό φυσικού αερίου. Πλέον, στο 30% των σχολικών κτηρίων στα Τρίκαλα υπάρχει θέρμανση με φυσικό αέριο, μειώνοντας παράλληλα τη δαπάνη για προμήθεια καύσιμης ύλης.
Συνολικά τα τελευταία χρόνια και μέχρι τα τέλη του 2020 έχει γίνει σύνδεση σε 19 διδακτήρια, από τα 64 που μπορούν να συνδεθούν με το αέριο στα Τρίκαλα (ποσοστό 29,6%). Οι υπόλοιπες ενεργές σχολικές μονάδες βρίσκονται σε χωριά ή οικισμούς, όπου δεν έχει επεκταθεί ο αγωγός.
Τα δε σχολεία που ωφελούνται, ανέρχονται σε 23, λόγω συνύπαρξης μονάδων στο ίδιο διδακτήριο, (π.χ. 1ο Δημοτικό Σχολείο και ΚΔΑΠ «Φρούριο». Με το φυσικό αέριο μειώνεται η δαπάνη για καύσιμα από τον Δήμο μειώνεται περίπου στο -30% τον χρόνο για κάθε μονάδα.
Μια συμφωνία με το Ισραήλ που ενδιαφέρει και την περιοχή μας!
Στην ιδιαίτερη σημασία των στρατηγικών συμφωνιών στον
τομέα του τουρισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και σε χώρες της Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, καθώς και σε άλλα επίκαιρα ζητήματα αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Απόστολου Τομαρά, ο Υπουργός τόνισε κατ’ αρχάς ότι «η συμφωνία που μόλις υπογράψαμε με το Ισραήλ λειτουργεί σαν υπόδειγμα της γενικότερης στρατηγικής μας. Η Ελλάδα προχωρά στον τομέα του τουρισμού με εξωστρέφεια, με επίσημες, ευέλικτες και ωφέλιμες για κάθε πλευρά συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου».
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης συμπλήρωσε επίσης ότι «το Ισραήλ κατατάσσεται μέσα στις 10 μεγαλύτερες αγορές για τον Ελληνικό Τουρισμό. Ως προς τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα κατά την περίοδο προ πανδημίας, το 2019, οι τουρίστες από το Ισραήλ ξεπέρασαν τους 700.000. Όπως γνωρίζουμε, ο αριθμός αυτός θα αυξανόταν εάν δεν είχε παρεμβληθεί η πανδημία». Μια συμφωνία με το Ισραήλ που χρειάζεται η χώρα μας, όπως και η περιοχή μας, καθώς με τη νέα Συναγωγή και όσα σημαντικά περιλαμβάνουν οι νέες παρεμβάσεις, υπολογίζεται πως θα αυξηθούν οι επισκέψεις τουριστών από το Ισραήλ στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.