Τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου των 44ηρώων, πεσόντων αγωνιστών στον Αγ. Μάμα Ρεθύμνου έγιναν σήμερα ημέρα εορτής του πολιούχου του χωριού από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τη συμμετοχή του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, του Προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Μάμα Μιχάλη Σαρρή, παρουσία στρατιωτικών αρχών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συγγενών των θυμάτων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στο χώρο του νέου μνημείου που αναγέρθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας, του δήμου Μυλοποτάμου, του πολιτιστικού συλλόγου, εψάλει επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των αρχών. Στο χώρο του μνημείου έγινε προσκλητήριο νεκρών από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Βασίλη Αποστολάκη ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη τον βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο, τον Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μιχάλη Σαρρή, τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Οφειλών Αριστομένη Συγγελάκη, ενώ ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Γρηγόρης Αρχοντάκης μίλησε με θέμα «Ο Άγ. Μάμας στους αγώνες του Έθνους για την ελευθερία».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου των Ηρώων και των πεσόντων του Αγίου Μάμα μαρτυρούν και υπενθυμίζουν σε όλους μας, ότι η ιστορία αυτού του τόπου δεν γνωρίζει το σταμάτημα. Η κινητήριος δύναμη του αγώνα, ο μοχλός πίεσης του φρονήματος των ντόπιων, μαζί με αδούλωτο πνεύμα όλων των Κρητικών καθορίζουν την ιστορική πορεία της περιοχής». Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην θυσία των εκτελεσθέντων ηρώων πρόσθεσε ότι, το δικό μας χρέος είναι διπλό. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμούμαι καθημερινά αυτούς τους αγώνες και παράλληλα να δίνουμε έναν νέο συνεχή, αδιάκοπο αλλά σύγχρονο αγώνα, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, έναν τόπο ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Σε αυτό τον αγώνα η Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκεται στο πλευρό όλων σας».

Νωρίτερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας-Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντα Αγ. Μάμα που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο στον ομώνυμο ιερό ναό του χωριού με την συμμετοχή κλήρου, αρχών και κατοίκων της περιοχής.

 

 

kriti-mnimeio 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ