Απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η υποψηφιότητα της Αλένκα Μπράτουτσεκ για αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τους 127 ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες της Ε.Ε. που μετείχαν στην ψηφοφορία, οι 112 ψήφισαν κατά , οι 13 υπέρ και 2 απείχαν από την διαδικασία.SPIRAKI-250x160

Η Σλοβένα πρώην πρωθυπουργός, είχε εμφανιστεί προκλητική στη διαδικασία των ακροάσεων και μάλιστα σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. Μαρίας Σπυράκη για το πώς σχολιάζει την παρουσία της σε εκδήλωση με αντιευρωπαϊκά τραγούδια και συνθήματα όπως «Η Ευρώπη είναι μια συμμορία ληστών» η κ. Μπράτουτσεκ είχε δηλώσει «δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε, σε κανέναν».

Η κ. Σπυράκη λίγο μετά την απόφαση για την Αλένκα Μπράτουτσεκ δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τεράστια πλειοψηφία απέρριψε ξεκάθαρα την υποψηφιότητα της Αλένκα Μπράτουτσεκ για τη θέση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αισθάνομαι δικαιωμένη που κατά τη διάρκεια των ακροάσεων ανέδειξα την ανεπάρκειά της και τη σχέση της με το λαϊκισμό , τόσο στην Ελλάδα όσο και τις Βρυξέλλες. Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ευρώπη όπου οφείλουμε να δίνουμε τη μάχη μας για το εθνικό συμφέρον».