. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Έκθεση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών: «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και το Brexit αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία»!
-«Η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στην Γερμανία»!

Το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και η νέα Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, αποτελούν τους σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια Οικονομία, αναφέρει σε έκθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προσθέτοντας, ότι η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει και εφέτος ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στην Γερμανία.
«Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια Οικονομία ασφαλώς παραμένουν σημαντικοί», αναφέρει στην μηνιαία έκθεσή του το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας, πως το Brexit, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, εξελίξεις στην νομισματική πολιτική και οι τιμές των πρώτων υλών είναι πηγές ανησυχίας.
Οι κατασκευές, η κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες τελευταία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αντικαθιστώντας τις εξαγωγές.
Στα οικονομικά έτη 2016 και 2017, η γερμανική Κυβέρνηση έθεσε κατά μέρος 28,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση για να φιλοξενήσει και να απορροφήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μεταναστών, αιτούντων άσυλο, που εισήλθαν στην χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, εξηγεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών.
‘Ενα επιπλέον ποσό 14,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, και περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη έργων σε δύσκολα σημεία του πλανήτη, όπως το Αφγανιστάν, καθώς και βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.