Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σας προσκαλούν σε διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της Μελέτης του ΙΟΒΕ με τίτλο: «Το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία», την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.

Η Μελέτη, η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, καταγράφει και αξιολογεί τη δράση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και τον βαθμό συνεισφοράς τους στο ελληνικό ΑΕΠ.

Βασικός στόχος της μελέτης, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία από επίσημες στατιστικές υπηρεσίες (ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat) και την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι η εκτίμηση της συμβολής των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας στα οικονομικά μεγέθη της χώρας και η ανάδειξη του βαθμού αντίδρασης των γερμανικών επιχειρήσεων στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Στο πλαίσιο της μελέτης επικαιροποιούνται οι τάσεις στις εμπορικές και επενδυτικές ροές μεταξύ των δύο χωρών και ποσοτικοποιούνται οι άμεσες, έμμεσες και προκαλούμενες επιδράσεις από τη λειτουργία και τις επενδύσεις εταιριών-μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην ελληνική οικονομία.


Πρόγραμμα

Χαιρετισμός

  • Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Εισαγωγικές Τοποθετήσεις

  • Νίκος Παπαθανάσης, Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια

Παρουσίαση Μελέτης

  • Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Svetoslav Danchev, Υπεύθυνος Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, (ΙΟΒΕ)

Συντονιστής: Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ