Με την παρουσία και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας Γρηγορίου πραγματοποιήθηκε την περ. εβδομάδα στην ψαροταβέρνα του συμπατριώτη μας Μελή Πάριου ή ιδρυτική συνέλευση της νέας ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Ashford και περιχώρων με την ονομασία «Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».
Ή όλη τελετή άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό που λάμπριναν με την παρουσία τους τοπικοί παράγοντες από την δημαρχία του Ashford με αρμοδιότητες στον πολιτισμό, την παράδοση και τις επιχειρήσεις. Aκολούθησαν πατρικές συμβουλές από τον Αρχιεπίσκοπο και ή ίδρυση επταμελούς προσωρινής επιτροπής ή οποία απαρτίζεται από τους:
Μελή Kάρυο, Πρόεδρο, Κυριάκο Ματθαίου, Αντιπρόεδρο, Ελένη Κριστοπάρη, γραμματέας, Νίκη Gelsthorpe, οργανωτικός γραμματέας, Τάσος Μπογιατζής,  ταμίας και Peter Gelsthorpe, Σταμάτης Παζινάς και Γιάννης Νικολάου, μέλη.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι μαζί με την εκκλησία είναι απαραίτητη ή ίδρυση και λειτουργία ελληνικού σχολείου για διατήρηση της θρησκείας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της καταγωγής μας.
Τα μέλη της επιτροπής θα επιδιώξουν να έχουν επαφές με τους τοπικούς άρχοντες και ιδιαίτερα με τον βουλευτή της περιοχής και αναπληρωτή πρωθυπουργό Daniel Green.
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά  ο Δώρος Παρτασίδης για τη νέα εκπομπή του ΡΙΚ «Οι Κύπριοι του Κόσμου.»
Andreas Tambourides